De ziekte van Weimar

De ziekte van Weimar - Kees 't Hart | Northernlights300.org

... Weimar van Kees 't Hart. Lees bij ons alvast een fragment! Aan de Academie van Franeker komt in 1807 geld vrij voor de oprichting van een monument ter ere van de nieuwe wetenschap en maatschappij ... De ziekte van Weimar eBook: Hart, Kees 't: Amazon.nl ... ... . Vooral de eerste helft van De ziekte van Weimar, in Franeker, is sterk: daar hangt onder de oppervlakte alles met alles samen en zo komt Albert van Huszen tot leven als man van zijn tijd. Wanneer de reis naar Weimar aanvangt en bekend terrein verlaten wordt, raakt juist het verhaal-aan-de-oppervlakte op drift. Geschreven bij De ziekte van Weimar. Buiten waait het en is het donker, maar binnen zit je als lezer warm bij de openhaard en geniet van dit prachtige verhaal. De voorbereiding - en de reis per ... De ziekte van Weimar - NRC Webwinkel ... . Geschreven bij De ziekte van Weimar. Buiten waait het en is het donker, maar binnen zit je als lezer warm bij de openhaard en geniet van dit prachtige verhaal. De voorbereiding - en de reis per koets naar Weimar. De ontmoeting met Goethe, de teleurstelling en het vertrek dat tevens een hele afknapper blijkt te zijn. Ik sloeg De ziekte van Weimar nog eens open. Niets daarin over Het beeld van Goethe. Niet voorin in de lange lijst met boektitels van 't Hart. Niet achterin op de pagina waar best een verantwoording kan kunnen staan. Zoekend op internet kwam ik de titel op meerdere plaatsen tegen. De ziekte van Weimar Kees 't Hart. Aan de Academie van Franeker komt in 1807 geld vrij voor de oprichting van een monument ter ere van de nieuwe wetenschap en maatschappij. Men is diep onder de indruk van een beeld in Goethes tuin in Weimar. De ziekte van Weimar, Kees 't Hart. Querido, 413 blz., 21,99 euro. Bestel direct. Tweehonderd jaar geleden. Albert is assistent pedel van de universiteit van Franeker en, niet onbelangrijk, schaakmeester. De ziekte van Weimar. Een taboe op de totem Kees 't Hart schreef een vernuftige historische roman over grootheidswaanzin en idolatrie. "Sei ruhig," geeft Goethe, de man waarom alles draait, ons de raad, "Ich... 9789021416694 - De ziekte van Weimar door Kees 't Hart.. Aan de Academie van Franeker komt in 1807 geld vrij voor de oprichting van een monument ter ere van de nieuwe wetenschap en maatschappij. Men is diep onder de indruk v...

INFORMATIE

AUTEUR
Kees 't Hart
DIMENSIE
9,36 MB
BESTANDSNAAM
De ziekte van Weimar.pdf

OMSCHRIJVING

Aan de Academie van Franeker komt in 1807 geld vrij voor de oprichting van een monument ter ere van de nieuwe wetenschap en maatschappij. Men is diep onder de indruk van een beeld in Goethes tuin in Weimar. Albert van Huszen reist daar met leden van de Franeker ceremoniële commissie per koets heen om er met de grote schrijver en wetenschapper te overleggen over een replica van het beeld. Op te richten in Franeker, maar dan groter en grootser.De situatie in de Duitse landen is sinds het bewind van Napoleon onoverzichtelijk en in Weimar heerst na de Slag bij Jena van 1806 nog steeds chaos. Bovendien verdringen tientallen bezoekers zich voor Goethes huis; iedereen wil bij hem op audiëntie. Hij laat zich zelden zien. De tijd dringt als Albert erin slaagt hem te spreken.

Wil je het boek lezen?De ziekte van Weimar in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kees 't Hart. Lezen De ziekte van Weimar Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN