Augustinus. belijdenissen

Augustinus. belijdenissen - Carolinne White | Northernlights300.org

... met welke moeilijkheden Dr Sizoo als klassiek filoloog te worstelen heeft gehad ... Leergang Belijdenissen van Augustinus ... . Vooral waar hij zich gelukkig tot taak stelde zoo letterlijk mogelijk te vertalen. Schrijver: Augustinus Aurelius: Titel: Belijdenissen: ISBN: 9789024206223: Uitgever: Kok: Bijzonderheden:. 70 pp. Verkort en bewerkt door Sipke van der Land. Evert Barten heeft Augustinus' "Belijdenissen" geactualiseerd voor jongeren van nu. Het resultaat is een prima leesbare versie en samenvatting van dit klassieke w ... bol.com | Augustinus uitgaven - Belijdenissen ... ... . Het resultaat is een prima leesbare versie en samenvatting van dit klassieke werk met als titel "Neem en ... Leergang Belijdenissen van Augustinus. Programmabeschrijving In deze nieuwe leergang van 5 avonden in Veenendaal nemen we samen de Belijdenissen (Confessiones) van Augustinus door. Het wordt wel 'het meest gelezen boek na de Bijbel' genoemd. Augustinus heeft ons nog veel te zeggen. De Belijdenissen van Augustinus (354-430) worden algemeen gezien als een hoogtepunt in de wereldliteratuur. Door de eeuwen heen blijft het werk lezers aanspreken tot op vandaag. Als Augustinus een paar jaar bisschop van Hippo Regius in Noord-Afrika is, schrijft hij in grote openheid over zijn persoonlijke geloofsgeschiedenis een boek dat getuigt van diep inzicht en grote literaire kwaliteit. De Belijdenissen van Augustinus (354-430) worden algemeen gezien als een hoogtepunt in de wereldliteratuur. Door de eeuwen heen blijft het werk lezers aanspreken tot op vandaag. Als Augustinus een paar jaar bisschop van Hippo Regius in Noord-Afrika is, schrijft hij in grote openheid over zijn persoonlijke geloofsgeschiedenis een boek dat getuigt van diep inzicht en grote literaire kwaliteit. Wees de eerste om "Augustinus' Belijdenissen - A. Sizoo (7e druk)" te beoordelen Reactie annuleren. Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen. Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt. Gerelateerde producten. 1 AUGUSTINUS BELIJDENISSEN Augustinus Confessiones Uit het Latijn vertaald door Dr. A. SIZOO Zesde herziene druk Uitgever: Naamloze Vennootschap W.D. Meinema, Delft STICHTING DE GIHONBRON MIDDELBURG 2011 boek, de Belijdenissen. Mensen die, net als hij, van het christelijk geloof waren afgedwaald, wilde hij erdoor tot inkeer brengen. Hij wilde zoekers helpen. En mensen die, net als hij, mochten weten dat God Zelf hen had opgezocht, wilde hij versterken in het geloof. Neem en lees is een weergave van Augustinus' bekendste boek in de taal van nu....

INFORMATIE

AUTEUR
Carolinne White
DIMENSIE
9,14 MB
BESTANDSNAAM
Augustinus. belijdenissen.pdf

OMSCHRIJVING

Augustinus, zoon van een Noord-Afrikaanse heidense boer, bekeert zich, wordt bisschop en groeit uit tot een van de invloedrijkste auteurs van de christelijke Oudheid. In zijn bekendste werk, Confessiones of Belijdenissen. getuigt hij hoe fijnzinnig God in zijn leven heeft ingegrepen. 'U was binnen en ik was buiten, en daar zocht ik u... U was wel bij mij, maar ik was niet bij u... U riep, schreeuwde en doorbrak mijn doofheid. U schitterde, straalde en verjoeg mijn blindheid.' Augustinus doet openhartig verslag van zijn menselijke tekortkomingen, van zijn bekering en zijn mystieke verlangen naar God. Levendige anekdotes en dichterlijke passages wisselen elkaar af. Een kleurrijke introductie in de denkwereld van een auteur met een bijzonder grote impact op de westerse religieuze geschiedenis. Een meditatieboek vol wijsheid. De eerste moderne vertaling van fragmenten uit de Belijdenissen van Augustinus. Prachtige miniaturen uit middeleeuwse manuscripten, bewaard in de collectie van de Britisch Library, zetten zijn woorden extra in de verf.

Wil je het boek lezen?Augustinus. belijdenissen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Carolinne White. Lezen Augustinus. belijdenissen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN