Schampschot

Schampschot - Paul van der Steen | Northernlights300.org

...e in haar villa aan de Apeldoornseweg in Arnhem ... Athenaeum Boekhandel | Schampschot ... .De buit was gering: een portemonnee, een paar bankpasjes en een armband. Het slachtoffer werd dodelijk door het hoofd geschoten en een 33-jarige vriendin die op bezoek was liep een hoofdwond op, vermoedelijk door een schampschot. Schampschot is een boeiend boek, gebaseerd op een grondig onderzoek en vlot geschreven. Het blijkt dat neutraal niet gelijkstaat aan afzijdigheid. De Eerste Wereldoorlog ging Eijsden weliswaar ... De Villamoord - Het schampschot | KRO-NCRV ... . De Eerste Wereldoorlog ging Eijsden weliswaar voorbij, maar wist het dorp toch zijdelings te raken. N.a.v.: Paul van der Steen, Schampschot. Schampschot van een koufront zaterdag 7 december 2019 - 09:15 naar de reacties . Afgelopen dagen was het schitterend weer in de Alpen. Een krachtig hogedrukgebied zorgde met bijhorende dalende luchtwegingen voor het oplossen van alle wolkenvelden. Enkel beneden de inversie kon het wel grijs blijven met een dikke laag hochnebel. . Vandaag en komende dagen staat er ander weer op het prog...

INFORMATIE

AUTEUR
Paul van der Steen
DIMENSIE
12,53 MB
BESTANDSNAAM
Schampschot.pdf

OMSCHRIJVING

Een stippellijn op de kaart werd in augustus 1914 plotseling de scheidslijn tussen oorlog en vrede. Om aan te duiden waar het neutrale Nederland begon, hing men het rood-wit-blauw aan de kerktorens en markante gebouwen. In weilanden aan de grens werden koeien gemolken met een vlaggetje ernaast. Het gebulder van geschut leek niet op te houden, lijken en kadavers stroomden met de Maas het land in en nadat Belgische buurdorpen waren platgebrand, kwam een enorme vluchtelingenstroom op gang.Het was een illusie dat door de Nederlandse neutraliteit alles zijn normale gang zou blijven gaan. De jaren 1914-1918 werden in een grensdorp als Eijsden heel anders beleefd dan in het hart van Nederland. Toen de Duitse keizer zich op een vroege ochtend in november 1918 juist hier meldde, kwam het einde van de oorlog in zicht. Maar de wereld was, ook in Eijsden, voorgoed veranderd. Op magistrale wijze verweeft historicus Paul van der Steen het grote verhaal van de Eerste Wereldoorlog met de weinig bekende grensgeschiedenis van vluchtelingen, overbevolking, smokkel en spionage.

Wil je het boek lezen?Schampschot in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Paul van der Steen. Lezen Schampschot Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN