De bot

De bot - Gunther Grass | Northernlights300.org

... in Costa! als Agnetha, de vriendin van Frida, en speelde ze ook mee in de wintervariant: Pista! ... Tickets - TESO ... .Vanaf mei 2002 presenteerde ze op vrijdagavond samen met Niels Hoogland het radioprogramma Niels ... De buitenlaag van je botten bestaat uit compact bot of corticaal bot. Dat is een hard materiaal en bestaat uit een soort bindweefsel dat heel erg dicht is gebonden. Het stevige bindweefsel zorgt voor de harde buitenlaag van het bot. Rondom het compacte bot ligt het periosteum, dat ook wel periost of beenvlies wordt genoemd. B ... Bot - 25 definities - Encyclo ... . Rondom het compacte bot ligt het periosteum, dat ook wel periost of beenvlies wordt genoemd. Bot is een hard beenweefsel dat aanwezig is bij veel dieren zoals bij de mens.Het bestaat uit onder andere collageen en calciumfosfaat.. Botten hebben als functie het ondersteunen van lichaamsstructuren, het beschermen van interne organen en om (samen met spieren) beweging mogelijk te maken.Botten zijn betrokken bij de vorming van nieuwe bloedcellen. Bot (anatomie), een onderdeel van het skelet Botweefsel, het bot als weefsel; Been (materiaal), botten als materiaal Robot, een machine . Bot (computerprogramma), een zelfstandig computerprogramma dat menselijke taken overneemt Computergestuurde tegenstander in een computerspel; Bot (dier), een soort platvis Bot (gedrag), een manier van reageren als menselijk gedrag Het geraamte van de mens (ook wel skelet of beendergestel) bestaat uit 205 botten.Vanwege anatomische variaties hebben sommige mensen extra sesambeenderen, anderen hebben extra wervels of een wervel minder.Het staartbeen kan uit drie of vier staartwervels bestaan. De nummers tussen haakjes verwijzen naar de afbeelding rechts. Welk lidwoord (de of het): "de bot" of "het bot", wij helpen je graag. De benamingen...

INFORMATIE

AUTEUR
Gunther Grass
DIMENSIE
7,55 MB
BESTANDSNAAM
De bot.pdf

OMSCHRIJVING

Op een mooie zomerdag, tegen het einde van de Jonge Steentijd, vist de visser Edek daar waar duizenden jaren later de stad Danzig zal staan, een ongewone vis uit de Oostzee: een bot die kan spreken, oeroud en alwetend lijkt en de visser van nu af ter zijde wil staan. Net als de vis is voortaan ook de visser onsterfelijk: hij laat het Stenen Tijdperk en de heerschappij der vrouwen achter zich, vindt zichzelf, terwijl het allang de mannen zijn die geschiedenis maken, terug in de schaduw van vrouwen, in hun bed, in de keuken, aan en onder hun rokken. Als schrijver tenslotte, vertelt hij in de jaren zeventig van onze eeuw aan zijn Ilsebil gedurende de negen maanden van haar zwangerschap die hele lange geschiedenis: negen levens, met negen kookvrouwen, door de eeuwen heen. En terwijl hij vertelt, wordt de bot ten tweeden male gevangen, ditmaal door drie vrouwen. In een bioscoop in Berlijn, vastgehouden in een beveiligde zinken badkuip wort hij voor een feministisch tribunaal gebracht: aangeklaagd als raadgever en begunstiger van de zaak der mannen.In De bot geeft Günter Grass zijn visie op de verhouding man-vrouw, de emancipatie van de vrouw, de rol van de man in de geschiedenis. Grass schrijft een geschiedenis van de mensheid vanaf het begin der tijden tot het heden vanuit het gezichtspunt dat wat mensen doen in grote mate bepaald wordt door wat ze eten. En wie was -traditioneel- verantwoordelijk voor het eten?Door de vermenging van levensgeschiedenissen met tribunaalscènes vlecht Grass het heden, de actualiteit, ineen met een zeer persoonlijke mensgeschiedenis. De bot is buitengewoon aards, Rabelaisiaans epos, barstensvol verhalen, sprookjes, gedichten en recepten, grappen en grollen, woordspelingen en behartigenswaardige gedachten.

Wil je het boek lezen?De bot in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gunther Grass. Lezen De bot Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN