Over de grens

Over de grens - Matteo Righetto | Northernlights300.org

...sche grensstreek. De familie van Hennie Schöning staat daarbij in de spotlights ... Over de grens - M Leuven ... . Door de smokkelroute te nemen, moet Henni letterlijk "over de grens". Hij boek heeft mij werkelijk gegrepen. De schrijfstijl van Borrmann is overtuigend. Nederlanders en Belgen mogen de grens weer over, ook om te winkelen. VIDEO | Update 14:33 uur VLISSINGEN - Nederlanders en Belgen mogen vanaf vandaag weer de grens oversteken, ook om te winkelen en te tanken. Dat heeft het Nationaal Crisiscentrum in Brussel zojuist laten weten. Over de ... Praktijk voor kinderpsychologie - Over de Grens ... . Dat heeft het Nationaal Crisiscentrum in Brussel zojuist laten weten. Over de Grens is een vakblad over ontwikkelingen en achtergronden op het gebied van grensoverschrijdend ondernemen, werken en wonen. Internationale aspecten worden vanuit meerdere invalshoeken en met een praktijkgerichte insteek behandeld. Over de grens. Een aangrijpende roman van een verloren Duitse jeugd. Gebaseerd op een duister hoofdstuk uit de Duitse naoorlogse geschiedenis: kindertehuizen in de jaren vijftig De Schönings wonen in een dorp aan de Duits-Belgische grens. Zoals veel gezinnen daar proberen ook zij in de zware jaren na de oorlog wat extra's te verdienen met het smokkelen van koffie. Geschreven bij Alex Cross - Over de grens. Op zich een redelijk verhaal en redelijk goed geschreven, met wel veel onevenwichtigheid in de presentatie van de high-tech wapens/ methoden t.o. de persoonlijke relaties/ dinertips, enz. van de hoofdrolspelers. Geen echte who-don-it omd...

INFORMATIE

AUTEUR
Matteo Righetto
DIMENSIE
6,6 MB
BESTANDSNAAM
Over de grens.pdf

OMSCHRIJVING

Jole, de vijftienjarige dochter van een tabaksboer, gaat voor het eerst mee met haar vader om tabak de grens over te smokkelen naar Oostenrijk. Ze beseft hoe gevaarlijk de tocht zal zijn. Smokkelaars, grenswachters, wilde dieren, hoge bergpassen, woeste weersomstandigheden – maar ze is ook razend trots dat haar vader haar meevraagt.Tijdens de tocht krijgt hij een ernstig ongeluk en dat dwingt Jole in één klap haar toekomstdromen op te geven en de kostwinnaar voor haar familie te worden. Zonder de extra inkomsten door smokkel overleven de tabaksboeren immers niet. Een hooggelegen, bergachtige grensstreek tussen Italië en Oostenrijk vormt het decor voor deze korte, intense roman, en de eerste van drie. Een intiem en tegelijk episch verhaal.

Wil je het boek lezen?Over de grens in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Matteo Righetto. Lezen Over de grens Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN