Het Einde Van Irak

Het Einde Van Irak - Peter W. Galbraith | Northernlights300.org

...der na blunder maakte tijdens de oorlog in Irak en de nasleep ervan ... IRAK Geschiedenis | Landenweb.nl ... . EénVandaag spreekt met de auteur Peter Galbraith. Verkiezingen Irak niet het einde van de strijd Door Nicole le Fever in Bagdad. Irak: Negentien miljoen stemgerechtigden, 6000 kandidaten en 86 partijen. Ondanks het einde van het conflict met IS, hebben ruim 11 miljoen mensen in Irak humanitaire hulp nodig. Samen met onze partners het IRC en de lokale organisatie Yazda zullen we ons daarom inzetten voor hun bescherming, onderwijs en economisch welzijn. Irak staat vanouds bekend als het 'Tweestromenland' of Mesopotami ... Irakoorlog | IsGeschiedenis ... . Irak staat vanouds bekend als het 'Tweestromenland' of Mesopotamië, vanwege de twee grote rivieren die er doorheen stromen: de Tigris en de Eufraat. De huidige vorm van de staat en het grondgebied is een recente schepping: dezeontstond uit het uiteenvallen van het Ottomaanse Rijk aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Het einde van Irak | ISBN 9789023420736 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De verhouding tussen Irak en de Verenigde Staten is al jarenlang een van kille aard. De Tweede Golfoorlog zou als vonk in de brandhaard kunnen worden gezien. Het is augustus 1990 wanneer Irak haar buurland Koeweit binnenvalt met het doel dit olieparadijs tot eigen grondgebied te maken. Het Einde van Irak book. Read 41 reviews from the world's largest community for readers. De Verenigde Staten vielen Irak binnen met als doel er een democ... Het land tussen de Eufraat en de Tigris in Irak is een bakermat van beschavingen. Het christendom is er bijna 2000 jaar oud. Maar steeds opnieuw moest die aanwezigheid bevochten worden. Het ... Bush maakt einde van militaire operaties in Irak bekend. President Bush zal de komende nacht (Nederlandse tijd) bekendmaken dat de grote gevechtsoperaties in Irak voorbij zijn. De Amerikaanse president houdt dan een rede op het dek van het vliegdekschip USS Abraham Lincoln, dat na tien maanden in het Golfgebied op de thuisreis is.......

INFORMATIE

AUTEUR
Peter W. Galbraith
DIMENSIE
8,35 MB
BESTANDSNAAM
Het Einde Van Irak.pdf

OMSCHRIJVING

De Verenigde Staten vielen Irak binnen met als doel er een democratie te vestigen en het Midden-Oosten ingrijpend te veranderen. In plaats daarvan verdeelde de oorlog het land in drie delen: het pro-westerse Koerdistan in het noorden, een door Iran gedomineerd sjiitisch deel in het zuiden en een chaotisch soennitisch-Arabisch deel in het centrum. Irak raakte ten prooi aan aanslagen en opstanden en bevindt zich nu op de rand van een catastrofale burgeroorlog.Het einde van Irak beschrijft de strategische misrekeningen van de Bush-regering bij de aanvang van de oorlog en de blunders tijdens de Amerikaanse bezetting die volgde. Onbegrip ten opzichte van de verschillen tussen etnische en religieuze groepen binnen Irak werd gevolgd door incoherent en inconsistent beleid ten aanzien van de regering van het land. De oprichting van een nieuw leger en een nieuwe politiemacht mislukte en de leiding van het land werd overgelaten aan republikeinse politieke loyalisten in plaats van ervaren professionals.Er is geen gemakkelijke uitweg uit Irak. De Verenigde Staten moeten hun huidige strategie verlaten, zegt Galbraith. Het is zinloos je te richten op de oprichting van nationale instituten terwijl er niet één enkele Irakese staat bestaat. Als de VS niet samenwerken met sjiieten, Koerden en soennieten om de nu al semi-onafhankelijke gebieden verder te versterken, is alle inspanning vergeefs, en zal Amerika zich geconfronteerd zien met een oorlog zonder einde in omstandigheden van oncontroleerbare chaos.

Wil je het boek lezen?Het Einde Van Irak in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Peter W. Galbraith. Lezen Het Einde Van Irak Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN