Groen Liberalisme

Groen Liberalisme - Floris van den Berg | Northernlights300.org

... te zijn), alsook in het strikt onderscheid tussen wetenschap en religie, of inzake wapenbezit of feminisme ... Groen Liberalisme, Floris van den Berg - Ebook ... ... . De basis van groen liberalisme is hetzelfde als die van het klassiek liberalisme: het niet-schadeprincipe van Mill. Groen liberalisme is consequenter dan klassiek liberalisme. Maar ja, het vraagt inderdaad wat van de samenleving. Groen liberalisme is daarom slechts geschikt voor dappere mensen. Groen liberalisme is de ongemakkelijke waarheid van het consistent toepassen van het nietschadenprincipe ... Standpunten - Liberaal Groen ... . Groen liberalisme is de ongemakkelijke waarheid van het consistent toepassen van het nietschadenprincipe van liberalisme. Van den Berg breidt het liberale niet-schadenprincipe van John Stuart Mill uit naar dieren en toekomstige generaties. Dit manifest herijkt het raamwerk waarin de politiek zich afspeelt. Groen-liberalisme als ideologie van de redelijke zelfbeschikking Als humanistische ideologie omarmt groen-liberalisme de mensenrechten. De mensenrechten immers hebben zowel een politiek-liberaal aspect, nl. de democratische lekenstaat, als een ecologisch humanistisch aspect: het recht op leven. Groen liberalisme betekent dat we rekening moeten houden met toekomstige generaties en niet-menselijke dieren. Dat vereist een morele ommezwaai. De eenvoudigste manier om een significante stap te maken om het klimaatprobleem op te lossen en om als samenleving over te stappen op een geheel plantaardig dieet. Tag: groen liberalisme. De nieuwe partij GLP . 27 maart 2015. 27 maart 2015. Wij heten u van harte welkom op onze website. GLP (Groen Liberale Partij) is een nieuwe partij. Wij zijn de eerste groen liberale partij van Nederland. Hier is onze visie ook op gebaseerd. De overheid stimuleert de groene economie: Allereerst door innovatie, effectieve en betrouwbare (langdurige) regelingen, premies voor investeringen, geen subsidie voor consumptie. Daarnaast wordt toegelegd op de aanpak van de meest vervuilende uitstoot van broeikasgassen, omdat daarmee de belangrijkste winst is te behalen en milieudoelstellingen kunnen worden gerealiseerd. Groen liberalisme is de ongemakkelijke waarheid van het consistent toepassen van het nietschadenprincipe van liberalisme. Van den Berg breidt het liberale niet-schadenprincipe van John Stuart Mill uit naar dieren en toekomstige generaties. Dit manifest herijkt het raamwerk waarin de politiek zich afspeelt. Groen-liberalisme staat dus in het midden van het gehele politieke spectrum. Bij GLP is elk onderwerp even belangrijk. Of het nu gaat om onderwijs, zorg, veiligheid (menselijke punten), als wel het dierenwelzijn, milieu, natuur en duurzaamheid (groene punten). "Het nieuwe conflict tussen links en rechts", zo schrijft Dick Pels in Vrijheid als ideaal, "is in hoge mate een slag om de inhoud van het liberale erfgoed: tussen degenen die he...

INFORMATIE

AUTEUR
Floris van den Berg
DIMENSIE
5,82 MB
BESTANDSNAAM
Groen Liberalisme.pdf

OMSCHRIJVING

Groen liberalisme is de ongemakkelijke waarheid van het consistent toepassen van het nietschadenprincipe van liberalisme. Van den Berg breidt het liberale niet-schadenprincipe van John Stuart Mill uit naar dieren en toekomstige generaties.Dit manifest herijkt het raamwerk waarin de politiek zich afspeelt. Net zoals er een consensus is onder alle hedendaagse politieke partijen dat slavernij onaanvaardbaar is, zo dient het uitbuiten van dieren en het schade berokkenen aan toekomstige generaties ook onaanvaardbaar te worden. Een groen liberalesamenleving is een volledig plantaardige en duurzame samenleving.

Wil je het boek lezen?Groen Liberalisme in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Floris van den Berg. Lezen Groen Liberalisme Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN