De hongertocht

De hongertocht - M.H. Székely-Lulofs | Northernlights300.org

...and, tot hongersnood.Minstens twintigduizend mensen kwamen er om het leven door honger en kou ... 75 jaar bevrijding | IJs en storm spelbrekers tijdens ... ... . "De hongertochten gaan onverminderd door. Onafzienbare stromen van handwagens, sportkarren, kinderwagens en allerlei soorten vehikels. Vrouwen, die ervoor trekken, erachter duwen, ernaast lopen… of erin zitten, omdat ze niet verder kunnen. Een werkelijk gevoelig mens piekert zich dood over al deze voortstrompelende, oververmoeide medeburgers. Omdat er tijdens de hongerwinter bijna geen eten is, trekken mensen naar het platteland om ... Hongertocht - MAX Vandaag ... . Omdat er tijdens de hongerwinter bijna geen eten is, trekken mensen naar het platteland om eten te zoeken. Ze ruilen hun bezittingen voor een stuk kaas of wat eieren. Veel mensen overleven de hongertochten niet. De hongertocht geeft de schrijfster de kans om haar herinneringen en haar kennis van de militaire acties tijdens de Atjehoorlog in een boek te verwerken. Dat dit een vrij moeizaam proces is, blijkt uit het feit dat ze voor De hongertocht meer tijd nodig heeft dan voor eerdere boeken. De hoeveelheid voedsel die mensen 'op de bon' kunnen kopen wordt steeds minder. Stadsbewoners maken 'hongertochten'. Lopend met handkar, fiets, kruiwagen of kinderwagen gaan ze naar het platteland . 'De hongertocht' neemt een bijzondere plaats in binnen het werk van Madelon Székely-Lulofs (1899-1958). Spelen als haar vroegere werken op de Delische rubberplantages, met 'De hongertocht' komen we terecht in de nada...

INFORMATIE

AUTEUR
M.H. Székely-Lulofs
DIMENSIE
7,21 MB
BESTANDSNAAM
De hongertocht.pdf

OMSCHRIJVING

'De hongertocht' neemt een bijzondere plaats in binnen het werk van Madelon Székely-Lulofs (1899-1958). Spelen als haar vroegere werken op de Delische rubberplantages, met 'De hongertocht' komen we terecht in de nadagen van de Atjehoorlog (1873-1914). Madelon Székely-Lulofs schrijft de roman op basis van het patrouilleverslag van onderluitenant Nutters. In 1911 leidt Nutters een rampzalige expeditie in de dan nog nauwelijks in kaart gebrachte oerwouden van Atjeh. De militaire colonne verdwaalt en wordt, na bijna een maand zonder voedsel te hebben rondgezworven, gevonden door een hulppatrouille. Negentien manschappen sterven de hongerdood.

Wil je het boek lezen?De hongertocht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M.H. Székely-Lulofs. Lezen De hongertocht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN