Participatie en herstel 01-2019 - Participatie en herstel

Participatie en herstel 01-2019 - Participatie en herstel - none | Northernlights300.org

...en herstel van mensen met psychische beperkingen ... GGZ Standaarden ... . Home Agenda Literatuur Archief Definitie Links Abonneer . Zoeken Participatie & Herstel Abonneeservice Adverteren Opleidingen Colofon Auteurs ... Participatie en herstel: Inzet eigen kwetsbaarheid in hulpverlening. Krachtgericht werken. Herstel als leerproces Herstel staat in de psychische zorg en het sociaal domein volop in de belangstelling. De aandacht richt zich op versterken van veerkracht, benutten van potenties, eigen initiatief of contact zoeken met lotgenoten. Professionals weten veel over wat zij doen om p ... Participatie en herstel 01-2019 - Participatie en herstel ... ... . Professionals weten veel over wat zij doen om problemen te verhelpen of aandoeningen te behandelen. Participatie en herstel (Paperback). Participatie en herstel 1e druk is een boek uitgegeven bij Uitgeverij S.W.P. B.V.. ISBN 9789088507786 Tijdens een... Rehabilitatie en herstel van mensen met psychische beperkingen . ... Zoeken Participatie & Herstel Abonneeservice Adverteren Opleidingen Colofon Auteurs | Meer. Nieuwsbrief Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte! E-mailadres: [ advertenties ] Herstel 4 you Herstel is dus nadrukkelijk iets ander dan genezing. Als we heb hebben over herstel dan bedoelen we herstel op het gebied van activiteiten en participatie in de maatschappij. Het is daarom niet goed te zeggen "wij doen aan rehabilitatie" of "we hebben een rehabilitatie gerichte visie". Jaarcongres Participatie en Herstel | 8 december 2020 | Spant!, Bussum. Contact | 020 320 33 64 . Jaarcongres Participatie en Herstel 8 december 2020 | Spant!, Bussum ... Het congres biedt ook u de gelegenheid om uw kennis en ervaring met anderen te delen! Het project Herstel & Participatie is een samenwerkingsproject ...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
7,78 MB
BESTANDSNAAM
Participatie en herstel 01-2019 - Participatie en herstel.pdf

OMSCHRIJVING

Ervaringsdeskundigheid is niet meer weg te denken in het veld van zorg en welzijn. Inmiddels is het geprofessionaliseerd, er is een competentieprofiel en er zijn vele landelijke opleidingen. Toepassingen breiden uit naar andere sectoren; zoals wijkteams, jeugdzorg, schuldhulpverlening. Deze special gaat in op een aantal fundamentele vragen:- Wat levert professionalisering op?- Gaat er dan ook iets verloren?- Wat blijft er over van de autonome rol en de vernieuwende kracht van ervaringsdeskundigheid bij verdergaande institutionalisering?- Waar gaat het nu eigenlijk om?Ervaringsdeskundigen kunnen veel rollen vervullen, zowel in zorgorganisaties als daarbuiten. Ook zorgprofessionals profileren zich in toenemende mate met ervaringsdeskundigheid. Een beroepsregister-in-de maak wil orde en overzicht scheppen. Er ontstaan specialisaties bijvoorbeeld op het gebied van armoede en huiselijk geweld en familie-ervaringsdeskundigheid. Ervaringsdeskundigheid is geen doel op zich: het gaat om een bijdrage aan participatie en herstel. De verwachtingen zijn soms hooggespannen: in hoeverre kan dit worden waargemaakt en in hoeverre krijgt het nu écht de ruimte? Afspraken en beleid – zoals een zwaardere inzet van ervaringsdeskundigheid in de FACT-teams – worden in de praktijk nog lang niet altijd uitgevoerd. Ook het herstelgericht werken bij jongeren kan verbeterd worden.De special laat ook veelbelovende nieuwe initiatieven en onderzoekpilots zien, zoals aanpak van de wachtlijstenproblematiek. Natuurlijk vindt u veel verhalen en voorbeelden uit de praktijk. Met deze special bent u weer helemaal "bij' en heeft u stof voor verder denken en doen. Ook voor het onderwijs zeer bruikbaar.

Wil je het boek lezen?Participatie en herstel 01-2019 - Participatie en herstel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Participatie en herstel 01-2019 - Participatie en herstel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN