2006 seksuele gezondheid in Nederland

2006 seksuele gezondheid in Nederland - Frits Bakker | Northernlights300.org

...tien jaar geleden dat een dergelijk grootschalig onderzoek is verricht ... Ziekte en aandoeningen - Seksueel gezond ... . De vorige editie van de monitor 'Seksuele gezondheid in Nederland' was in 2012. Dit waren toen de cijfers. Vanwege een andere wervingsmethode in 2017, door de integratie in de Leefstijlmonitor van het RIVM, kunnen we de cijfers van 2017 en 2012 niet met elkaar vergelijken. Bij de volgende editie van de monitor Seksuele gezondheid in Nederland over vijf jaar kunnen we iets Rapport Seksuele gezondheid in Nederland 2009 Rutgers Nisso Groep, 2009 1 1 Opzet en uitvoering van het onderzoek In dit rapport wordt verslag gedaan van onderzoek naar de seksuele gezondheid in Nederland. Seksuele gezondheid is een veelomvattend en veelzijdig begrip. In Se ... Seksuele gezondheid | RIVM ... . Seksuele gezondheid is een veelomvattend en veelzijdig begrip. In Seksuele gezondheid in Nederland 2006 worden de resultaten gepresenteerd van een representatief onderzoek naar de seksuele gezondheid, zorgbehoefte en zorggebruik van volwassenen van 19 tot 70 jaar in Nederland, uitgevoerd door de Rutgers Nisso Groep. Auteur: I. Vanwesenbeeck; F. Bakker, Prijs: € 29,50, ISBN/ISBN13: 9789059721364, Categorie: Boek, In Seksuele gezondheid in Nederland 2006 worden de resultaten gepre... Seksuele gezondheid in Nederland 2006 Floor Bakker, Ine Vanwesenbeeck Bevolkingsonderzoek naar de seksuele gezondheid, de zorgbehoefte en het zorggebruik van Nederlanders tussen 19 en 69 jaar. Seksuele gezondheid in Nederland 2009 Wat behelst het onderzoek Doel. Het onderzoek Seksuele gezondheid in Nederland 2009 is uitgevoerd als onderdeel van de monitor ...

INFORMATIE

AUTEUR
Frits Bakker
DIMENSIE
9,59 MB
BESTANDSNAAM
2006 seksuele gezondheid in Nederland.pdf

OMSCHRIJVING

In Seksuele gezondheid in Nederland 2006 worden de resultaten gepresenteerd van een representatief onderzoek naar de seksuele gezondheid, zorgbehoefte en zorggebruik van volwassenen van 19 tot 70 jaar in Nederland, uitgevoerd door de Rutgers Nisso Groep. Het is meer dan vijftien jaar geleden dat een dergelijk grootschalig onderzoek is verricht.Onder beleidsmakers en professionals in het seksuologische veld leeft al geruime tijd behoefte aan actuele informatie betreffende seksualiteit in Nederland. Dit boek voorziet in die behoefte en behandelt diverse thema's, zoals seksueel gedrag en relatievorming, betekenis en beleving van seksualiteit, specifieke seksuele wensen en overmatig seksueel verlangen, geboorteregeling en infertiliteit, soa en hiv, condoomgebruik, seksuele disfuncties en seksueel geweld. Voor ieder thema is de mate waarin problemen voorkomen, de zorgbehoefte en het zorggebruik in kaart gebracht.Het boek geeft antwoord op vragen als:• Hoe tevreden zijn Nederlanders met hun relationele en seksuele leven?• Hoeveel mensen hebben seks op het internet of vinden een partner via het internet?• Hoeveel emotionele last hebben mannen en vrouwen van een onvervulde kinderwens?• Welke mensen neigen het meest tot seksueel agressief gedrag?• Wie lopen het meeste risico op seksuele disfuncties?• Hoeveel mensen hebben behoefte aan professionele seksuologische hulp?• Naar welke hulpverleners of artsen gaat men toe bij problemen?De schat aan informatie die Seksuele gezondheid in Nederland 2006 biedt, levert aanknopingspunten op voor zowel het beleid als de praktijk van preventie en curatie in de somatische en geestelijke gezondheidszorg. Alle auteurs zijn verbonden aan de Rutgers Nisso Groep, kenniscentrum seksualiteit.

Wil je het boek lezen?2006 seksuele gezondheid in Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frits Bakker. Lezen 2006 seksuele gezondheid in Nederland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN