Opkomst en ondergang van beschavingen

Opkomst en ondergang van beschavingen - Floris van de Vooren | Northernlights300.org

...mand. Als we denken aan de toekomst, zien we het vaak somber in en geloven we dat onze westerse beschaving wordt bedreigd en zelfs zal verdwijnen ... Amazon.nl: Klantenrecensies: Het oude Egypte: opkomst en ... ... . Opkomst en ondergang van beschavingen | ISBN 9789463012287 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Maar wat is precies de definitie van een beschaving en welke factoren zijn van invloed op haar opkomst, bloei en ondergang? Auteur Floris van de Vooren gaat uitgebreid in op deze vragen. Aan de hand van een scenarioanalyse analyseert hij de factoren die de ontwikkeling van beschavingen beïnvloeden. Wat bepaalt opkomst, bloei en ... bol.com | Ondergang, J. Diamond | 9789027498632 | Boeken ... . Aan de hand van een scenarioanalyse analyseert hij de factoren die de ontwikkeling van beschavingen beïnvloeden. Wat bepaalt opkomst, bloei en ondergang van beschavingen? Aan de hand van een scenarioanalyse onderzoekt econoom Floris van de Vooren de factoren die de ontwikkeling van beschavingen bepalen. Als we denken aan de toekomst, zijn we vaak pessimistisch en geloven we dat onze westerse beschaving wordt bedreigd en misschien wel zal verdwijnen. Opkomst en...

INFORMATIE

AUTEUR
Floris van de Vooren
DIMENSIE
11,56 MB
BESTANDSNAAM
Opkomst en ondergang van beschavingen.pdf

OMSCHRIJVING

Wat bepaalt opkomst, bloei en ondergang van beschavingen? Aan de hand van een scenarioanalyse onderzoekt econoom Floris van de Vooren de factoren die de ontwikkeling van beschavingen bepalen.Als we denken aan de toekomst, zijn we vaak pessimistisch en geloven we dat onze westerse beschaving wordt bedreigd en misschien wel zal verdwijnen. Sommigen duiden de huidige conflicten in de wereld als een botsing van beschavingen. Maar wat is precies de definitie van een beschaving en welke factoren zijn van invloed op de opkomst, bloei en ondergang van beschavingen?Auteur Floris van de Vooren gaat in zijn boek uitgebreid in op deze vragen. Aan de hand van een scenarioanalyse analyseert hij de werking van de factoren die de ontwikkeling van beschavingen beïnvloeden. Daarbij maakt hij gebruik van een wiskundig model.Zoals Van de Vooren beschrijft, heeft elke beschaving zijn eigen karakteristiek. Daarbij wordt rekening gehouden met het feit dat alle huidige beschavingen met mondiale ontwikkelingen op het gebied van automatisering, genetica en milieu te maken hebben. De bestaande beschavingen worden aan de hand van hun bevolking, economie en militaire uitgaven met elkaar vergeleken. Tenslotte positioneert de auteur ze op basis van een tentatieve berekening van hun kracht.De analyse in dit boek stelt ons in staat de vraag te beantwoorden waarom sommige beschavingen ten onder gaan en andere niet. Het Westen staat voor een aantal uitdagingen, waarop de antwoorden van grote betekenis zijn voor de verdere ontwikkeling van onze beschaving.Dr. Floris van de Vooren is econoom en econometrist.

Wil je het boek lezen?Opkomst en ondergang van beschavingen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Floris van de Vooren. Lezen Opkomst en ondergang van beschavingen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN