De schaduw van Tambora

De schaduw van Tambora - Philip Dröge | Northernlights300.org

...tbarsting begon op 10 april om zeven uur 's avonds en bereikte haar hoogtepunt om elf uur ... De schaduw van Tambora - de grootste natuurramp sinds ... ... . Op de vulkanische-explosiviteitsindex haalde de ramp het cijfer zeven. Na twee maanden bereikte de vulkanische as Londen en vanaf 28 juni rapporteerden ... De schaduw van Tambora vertelt het ongelooflijke verhaal van de mega-uitbarsting en de opkomst van de moderne wetenschap. Het is een reisboek en het geeft een prachtig tijdsbeeld, maar het is bovenal een geweldig verhaal. Philip Dröge is journalist, columnist en initiatiefnemer van het populair-wetenschappe ... De schaduw van Tambora - Philip Dröge | Geschiedeniswinkel ... . Philip Dröge is journalist, columnist en initiatiefnemer van het populair-wetenschappelijke persbureau FAQT. De schaduw van Tambora [Bespreking] Het was een klein stukje in Kijk, een kleine veertig jaar geleden: iedereen kende de uitbarsting van de Krakatau, las ik, maar niet heel lang daarvoor was er, eveneens... De schaduw van Tambora vertelt het ongelooflijke verhaal van de mega-uitbarsting en de opkomst van de moderne wetenschap. Het is een reisboek en het geeft een prachtig tijdsbeeld, maar het is bovenal een geweldig verhaal. 'Verborgen geschiedenis - opgedist met een fijn huivergehalte.' De schaduw van Tambora. In april is het 200 jaar geleden dat de Indonesische vulkaan Tambora met een enorm geweld uitbarstte. Dit zorgde wereldwijd voor klimaatveranderingen, die hebben geleid tot een aantal uitvindingen die tot op de dag van vandaag worden gebruikt. De schaduw van Tambora. Een geweldig geschiedenisverhaal in de stijl van Frank Westerman en Bill Bryson In april 1815 vond op het eiland Soembawa, in het toenmalige Nederlands-Indië, de grootste vulkaanuitbarsting sinds mensenheugenis plaats. Deze uitbarsting verbijsterde behalve de plaatselijke bevolking ook de koloniale ...

INFORMATIE

AUTEUR
Philip Dröge
DIMENSIE
6,21 MB
BESTANDSNAAM
De schaduw van Tambora.pdf

OMSCHRIJVING

Een geweldig geschiedenisverhaal in de stijl van Frank Westerman en Bill Bryson In april 1815 vond op het eiland Soembawa, in het toenmalige Nederlands-Indië, de grootste vulkaanuitbarsting sinds mensenheugenis plaats. Deze uitbarsting verbijsterde behalve de plaatselijke bevolking ook de koloniale overheersers. De enorme aswolk die na de eruptie over de wereld dreef, zorgde voor hagel op Sri Lanka en sneeuw in het zuiden van de VS. Twee natuurverschijnselen die daarvoor én daarna nooit meer zijn waargenomen.Het boek volgt de wolk die na de uitbarsting over de hele wereld heen trekt. Dröge beschrijft hoe men wereldwijd tegen het unieke fenomeen aankeek en hoe men het niet altijd als een natuurverschijnsel zag, maar vaak ook als een goddelijk teken.De schaduw van Tambora vertelt het ongelooflijke verhaal van de mega-uitbarsting en de opkomst van de moderne wetenschap. Het is een reisboek en het geeft een prachtig tijdsbeeld, maar het is bovenal een geweldig verhaal. Philip Dröge is journalist, columnist en initiatiefnemer van het populair-wetenschappelijke persbureau FAQT. Hij schrijft voor diverse tijdschriften en treedt geregeld op als gastspreker en als commentator in actualiteits- en discussieprogramma's op radio en televisie. Dröge is onder meer wekelijks te gast bij het programma Paul van Liempt van BNR Nieuwsradio om over het nieuwste en meest bijzondere wetenschappelijk onderzoek te vertellen.

Wil je het boek lezen?De schaduw van Tambora in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Philip Dröge. Lezen De schaduw van Tambora Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN