Wolf en Lam

Wolf en Lam - Huub Oosterhuis | Northernlights300.org

... bevat 36 zulke verhalen. Nog niet eerder publiceerde Huub Oosterhuis een bundel met korte verhalen ... De wolf en het lam - fabels - PeuterPlace.nl ... . Fictieve verhalen? Dat is de vraag. De bronnen en onderwerpen zijn van zo'n grote herkenning, dat fictie misschien niet het goede woord is. Liefde en dood zijn in ieder geval geen fictieve onderwerpen. De wolf en het lam. Een Fabel. (La Fontaine nagevolgd.) 'Zeg eens, krullebol,' sprak een wolf tot een lam by een beek: 'Waarom sta je daar zoo te drinken als of geen mensch er naar keek? [p. 218] 't Wordt hoog tijd, dat ik eens kennis met je maak en je wat nader spreek, Een wolf en een z ... Wolf en lam - Huub Oosterhuis ... . 218] 't Wordt hoog tijd, dat ik eens kennis met je maak en je wat nader spreek, Een wolf en een zachtaardig lam kwamen eens bij een rivier om te drinken. Ze dronken op twee verschillende plaatsen: de wolf meer en het lam minder stroomopwaarts. Toen zei de wolf: 'Jij bevuilt voor mij al het water dat ik wil drinken.' 'Ach heer,' antwoordde h...

INFORMATIE

AUTEUR
Huub Oosterhuis
DIMENSIE
12,40 MB
BESTANDSNAAM
Wolf en Lam.pdf

OMSCHRIJVING

‘Wolf en lam’ is het eerste boek van meesterverteller Huub Oosterhuis met verhalen – geen liedteksten en preken. Eerlijk bedacht, soms waar gebeurd. Over heel verschillende mensen, die hij liefheeft zoals ze zijn. Over herkenning en vervreemding, over dood en liefde sterker dan de dood.Een paar keer over god/God, over zijn vader, een vogel met drie vleugels, de grootvorst van Auschwitz, de overlevende van een vliegtuigramp, de oplossing van het vluchtelingenprobleem. En over oma Zwaluw, Eva Bloemenvrouw, de keizerin van Arabië, Hannah Arendt, Geertrui Charpentier en Maël Joni.

Wil je het boek lezen?Wolf en Lam in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Huub Oosterhuis. Lezen Wolf en Lam Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN