Getydenboek voor de visconti

Getydenboek voor de visconti - Millard Meiss | Northernlights300.org

...nd C. Schaefer. Utr./ Antw., 1971, 128p., 47 tipped in col ... Digibron.nl, Boekbespreking ... . plates, orig. giltlettered cl ... Bekeringsgeschiedenissen. Bewaar het pand Getijdenboek voor de Visconti - 1972. Naam: * Jouw mailadres: * Bericht: * Code: * Terug naar productpagina. Het product is toegevoegd aan de vergelijkings lijst Naar de vergelijkings lijst Terug. Breng een bod uit hoger dan Uw bod, Maximaal bod, Dit item kan enkel opgehaald worden. Het getijdenboek van Maria van Gelre staat in een lange ... Getijdenboek - Wikipedia ... . Het getijdenboek van Maria van Gelre staat in een lange internationale traditie. Ongetwijfeld hoorde Maria van Valentina Visconti over het fenomeen getijdenboeken, aangezien een familielid van Valentina, Giangaleazzo Visconti, het Getijdenboek voor de Visconti liet maken eind veertiende en begin vijftiende eeuw. Getijdenboek voor de Visconti Meiss, Millard / Kirsch, Edith W. ISBN-Uitgever Het Spectrum, 1972. Taal NL. Categorie-Meer info Hardcover incl. cassette, 262p, geen naam voorin, nette staat. Extra informatie-€ 15,00. 1 stuk op voorraad. Heeft u vragen over het boek? Hier kunt u een vraag stellen. Getijdenboek voor de Visconti / 1974 2e druk: 20.00. Jaar van uitgave: 1974 2e druk Bijzonderheden: Utrecht, Antwerpen, Het Spectrum - in linnen gebonden, in cassette - NIEUWSTAAT - naar het oorpronkelijke handschrift uit de Biblioteca Nationale Florence: Antiquariaat Coriovallum : De samenstelling ervan is een zeldzaamheid, hoe vreemd dat ook klinkt voor het soort boek dat per definitie geldt als een unicum (want: met de hand in een oplage van één gemaakt). Je hebt getijdenboeken (gebeden voor gezette tijden van de dag), je hebt gebedenboeken (allerhande gebeden) en je hebt brevieren (dagelijkse gebeden voor geestelijken)....

INFORMATIE

AUTEUR
Millard Meiss
DIMENSIE
4,43 MB
BESTANDSNAAM
Getydenboek voor de visconti.pdf

OMSCHRIJVING

Over het Getijdenboek van de Visconti, in bezit van de stad Florence. Een getijdenboek is een handschrift dat leken in de middeleeuwen gebruikten voor hun privédevotie, tijdens het getijdengebed. Getijdenboeken waren geënt op het in kloosters door monniken gebruikte brevier, waar het diende voor het koor-gebed. Deze gebeden werden op vaste tijden van de dag uitgesproken en werden daarom getijden (horae, uren) genoemd. Het getijdenboek, of “horarium” in het Kerklatijn, werd behalve door leken, ook door monialen, begijnen en begarden gebruikt.

Wil je het boek lezen?Getydenboek voor de visconti in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Millard Meiss. Lezen Getydenboek voor de visconti Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN