Bitterdagen

Bitterdagen - Peter Lenssen | Northernlights300.org

...llenfeest, familie-uitje of wilt u een origineel bedrijfsfeest organiseren, Website Botterdagen ... Bitterdagen, Peter Lenssen - Paperback - 9789062659562 ... ... . Op donderdagavond zullen de botters de haven van Elburg binnen komen varen. Vrijdag is er een bedrijvenzeilwedstrijd (er zijn dan weinig botters in de haven) en zaterdag zal er een bottermarkt zijn en kan er gevaren worden met een botter. Bezoek de gezellige Spakenburgse Dagen op 22 en 29 juli + 5 en 12 augustus 2020. Informatie over programma, begin- en eindtijden en bereikbaarheid Bitterdagen is zijn tweede ... Bitterdagen - Pagina 2 - Uitgeverij In de Knipscheer ... . Informatie over programma, begin- en eindtijden en bereikbaarheid Bitterdagen is zijn tweede grote roman over Zuid-Limburg. Productinformatie . Binding: Paperback Distributievorm: Boek (print, druk) Formaat: 141mm x 209mm Aantal pagina's: 404 Uitgeverij: Knipscheer, Uitgeverij In de ISBN: 9789062659562 Datum ... Een jaar na 'Bitterdagen' alweer een nieuwe roman… Nieuwe roman Pleisterplaats Belleville Drie jaar geleden, vlak na de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs, plakte ik het logo Je suis Charlie op het raam van mijn werkkamer, duidelijk zichtbaar voor iedereen die langsliep. Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Lenssen, Peter - Bitterdagen. Dé verrassend veelzijdige boekwinkel in Heerlen - Algemeen antiquariaat en boekhandel met bijzondere aandacht voor KWALITEIT in literatuur, poëzie en Privé-domein, filosofie, Limburgensia, koloniale geschiedenis, geschiedenis ( met een grote collectie Tweede Wereldoorlog), kunst , architectuur en sport. Wij zijn in 1997 opgericht om de exploitatie van de Huizer botter HZ 108, de Janus Kok, over te nemen van de Gemeente Huizen. Daarmee zijn we sindsdien verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de historie en cultuur van Huizen : de Huizer botters. Post Tagged with: "Bitterdagen" De aanslag op Charlie Hebdo en herenliefde in Pleisterplaats Belleville. 1 oktober 2018 at 11:31 Comments are Disabled. Op 3 oktober spreekt Peter de Rijk met Peter Lenssen, auteur van de monumentale roman Bitterdagen en de net verschenen en zeer actuele roman Pleisterplaats Belleville. Vandaag waren we in ;t Harde voor de bloemengroet, ondanks het warme weer toch iemand gevonden die haar moeder wel wou verrassen met een mooie bos bloemen van Bloembinderij Joyce. ze was aangenaam verrast en vertelde voluit over haar stekkie....

INFORMATIE

AUTEUR
Peter Lenssen
DIMENSIE
4,85 MB
BESTANDSNAAM
Bitterdagen.pdf

OMSCHRIJVING

'Waarom ging je eigenlijk geschiedenis studeren?' vraagt Sjors.'Omdat jij me vertelde dat het heden vooral ook verleden is.'Gekke Sjef van de honden, zo noemen buurtbewoners hem, een dwaze ouwe man. Sjef Sonneschein leeft in een in zichzelf gekeerde wereld, waartoe alleen Mounia, een verslaafde prostituee toegang heeft. Hij wordt belaagd door boze dromen uit het verleden. De voettocht in 1933 als zesjarig kind van Heerlen naar keizerstad Aken. Zijn vader, door de nazi's vermoord. Verwarrende herinneringen aan zijn dode jeugdvrienden Matti en Hans. Zijn grote liefde Jeanne die hij illegaal begroef in het bos, met het gezicht naar het oosten, zodat ze altijd de zonsopgang zou zien. Het vreselijke lot van zijn joodse oom Jochum en tante Grete. Sjors die vlak na de oorlog getraumatiseerd uit het jappenkamp naar Zuid-Limburg kwam en zwemmend op weg naar Engeland in de Noordzee verdronk.Te vaak keek hij weg of deed uit lafheid een stap opzij. Spil in het kwaad dat hem parten speelde is buurman Klavermans, een oud-NSB'er, waarmee het uiteindelijk tot een harde confrontatie komt.Peter Lenssen schrijft over de dwang van herinneringen, de tragische kracht van liefde en onvermogen, de troebele grens tussen goed en kwaad, ontluistering in oorlog en verzet, de tere relatie tussen vaders en zonen, vriendschap, schuldgevoel en verlies, de ellende van ouderdom en aftakeling en de bittere vrucht van afscheid nemen. Vijfentwintig jaar geleden verscheen van Peter Lenssen het spraakmakend debuut Toplöss/Mijnverdriet. Bitterdagen is zijn tweede grote roman over Zuid-Limburg.

Wil je het boek lezen?Bitterdagen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Peter Lenssen. Lezen Bitterdagen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN