Nederland, tussen nut en naastenliefde

Nederland, tussen nut en naastenliefde - A. Enklaar | Northernlights300.org

... naastenliefde `De' Nederlander bestaat wél! Dat laat Arnold Enklaar overtuigend zien in zijn boek "Nederland, tussen nut en naastenliefde", waarin hij op zoek gaat naar de Nederlandse cultuur ... Voor Arie de Wit is naastenliefde zeker geen loze kreet ... ... . "Je kunt de Nederlanders inderdaad niet herkennen aan hun huidskleur en ook niet aan hun godsdienst. Een Nederlander spreekt Nederlands, dat klopt, maar een Vlaming ook. Arnold Enklaar geeft in "Nederland, tussen nut en naastenliefde" een blauwdruk van de Nederlandse cultuur. Het lijkt wel of we cultuurblind zijn, verzucht Arnold Enklaar in de ruime serre van zijn landgoed aan de rand van Enschede. „We zijn ons er nauwelijks van bewust dat de meeste mensen op aa ... Nederland, tussen nut en naastenliefde / druk 1: op zoek ... ... . Het lijkt wel of we cultuurblind zijn, verzucht Arnold Enklaar in de ruime serre van zijn landgoed aan de rand van Enschede. „We zijn ons er nauwelijks van bewust dat de meeste mensen op aarde heel anders denken dan wij." Recensies, interviews en artikelen. Radio-interviews: Vrijdag op zaterdag 25/26-01-2008 (00:00-02:00), Casa Luna (NCRV) | radio 1 | stream Zondag 27-01-2008, 12:05-14:15 | Klooster | radio 5 | stream 'Arnold Enklaars boek Nederland tussen nut en naastenliefde is naar mijn mening de beste recente studie over Nederlands identiteit, die bovendien in bevattelijke taal is geschreven.' De mondialisering en de komst van immigranten uit andere culturen leiden tot spanningen. Wat dat laatste betreft concludeert Enklaar dat de samenleving alleen maar kan functioneren als je met elkaar dezelfde waarden deelt, en dat zijn in Nederland de Nederlandse waarden. Ik ontdekte daar ook ...

INFORMATIE

AUTEUR
A. Enklaar
DIMENSIE
9,59 MB
BESTANDSNAAM
Nederland, tussen nut en naastenliefde.pdf

OMSCHRIJVING

De Nederlandse cultuur, is dat puur een gevoel? Een fictie? Is het een klein aantal meningen die we ondanks alle verschillen met elkaar delen? Of is het meer dan dat?Dat zijn de intrigerende vragen die Arnold Enklaar in dit boek probeert te beantwoorden. Met scherpe observaties, een nuchtere analyse en met behulp van een ontzagwekkende hoeveelheid historische, sociologische en antropologische gegevens verschaft hij ons een verfrissende nieuwe kijk op de Nederlandse cultuur.

Wil je het boek lezen?Nederland, tussen nut en naastenliefde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A. Enklaar. Lezen Nederland, tussen nut en naastenliefde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN