ETNICITEIT EN UITGAAN

ETNICITEIT EN UITGAAN - M. Komen | Northernlights300.org

...zien dat allochtone jongeren heel verschillend reageren op discriminatie aan de deur ... Grindr verwijdert etniciteitsfilter vanaf 30 juni, wijt ... ... . Maar of jongeren die geweigerd worden nu berustend, beleefd of agressief en vol wraak of verzet reageren, de feitelijke of veronderstelde afwijzing op grond van etnische of racistische overwegingen, dat feit op zich tast hun zelfvertrouwen en hun vertrouwen in de samenleving aan. Een etniciteit is een sociaal-culturele identiteit, die een bepaalde groep mensen of een aantal bevolkingsgroepen verbindt.. Het concept etniciteit wortelt in het gegeven dat de leden van bepaalde bevolking ... etniciteiten - WikiWoordenboek ... .. Het concept etniciteit wortelt in het gegeven dat de leden van bepaalde bevolkingsgroepen zich identificeren met gezamenlijke kenmerken, zoals nationaliteit, stamverwantschap, religie, taal, cultuur of geschiedenis en de daaraan ontleende normen en waarden. Etniciteit, criminaliteit en het strafrecht. Door de coronacrisis is het erg druk. De kans is groot dat de bezorging van je bestelling of...

INFORMATIE

AUTEUR
M. Komen
DIMENSIE
5,12 MB
BESTANDSNAAM
ETNICITEIT EN UITGAAN.pdf

OMSCHRIJVING

Het uitgangsleven en de daarbij behorende nachteconomie heeft de afgelopen jaren enorm aan betekenis gewonnen. Uitgaan doe je samen. Opvallend is dat de overheid de ordehandhaving en zorg voor de veiligheid op dit gebied in hoge mate overlaat aan particuliere beveiligers: portiers werkzaam aan de deur van populaire cafés en discotheken. Etniciteit en uitgaan laat zien dat allochtone jongeren heel verschillend reageren op discriminatie aan de deur. Maar of jongeren die geweigerd worden nu berustend, beleefd of agressief en vol wraak of verzet reageren, de feitelijke of veronderstelde afwijzing op grond van etnische of racistische overwegingen, dat feit op zich tast hun zelfvertrouwen en hun vertrouwen in de samenleving aan. Uitsluiting, mensen afwijzen of weigeren op grond van hun etniciteit, en de daarmee samenhangende frustraties, agressie en geweld vormen een duidelijke bedreiging voor die sociale cohesie en voor een geslaagd proces van integratie in de samenleving.

Wil je het boek lezen?ETNICITEIT EN UITGAAN in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M. Komen. Lezen ETNICITEIT EN UITGAAN Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN