Oefening in Christendom

Oefening in Christendom - Søren Kierkegaard | Northernlights300.org

...e af. Net als De ziekte tot de dood waarmee het een tweeluik vormt, werd het boek toegeschreven aan het pseudoniem Anti-Climacus die als 'waarheidsgetuige' de strenge eisen van het christelijke leven belichaamt ... Bureau ISBN - Oefening in Christendom ... . Met Oefening in christendom sluit Kierkegaard zijn pseudonieme oeuvre af. Net als De ziekte tot de dood waarmee het een tweeluik vormt, werd het boek toegeschreven aan het pseudoniem Anti-Climacus die als 'waarheidsgetuige' de strenge eisen van het christelijke leven belichaamt. 2 Inhoud Oefening in christendom Inhoudstafel 9 Nr. I, Komt allen die vermoeid en belast zijn 11 Nr. II, Zalig hij die zich niet aan mij ergert 89 Nr. III, Vanuit de hoogheid zal hij allen tot zich trekken 16 ... Oefening in christendom, Søren Kierkegaard - Hardback ... ... . 2 Inhoud Oefening in christendom Inhoudstafel 9 Nr. I, Komt allen die vermoeid en belast zijn 11 Nr. II, Zalig hij die zich niet aan mij ergert 89 Nr. III, Vanuit de hoogheid zal hij allen tot zich trekken 163 Nawoord van Pieter Vos 277 Bij de vertaling 301 Verklarende noten 303 Register van personen en zaken 319 oefening_christendom_bw_v1e.indd :08 Ui...

INFORMATIE

AUTEUR
Søren Kierkegaard
DIMENSIE
11,47 MB
BESTANDSNAAM
Oefening in Christendom.pdf

OMSCHRIJVING

Oefening in Christendom 1e druk is een boek van Søren Kierkegaard uitgegeven bij Bijleveld, Uitgeverij. ISBN 9789061316893 Søren Kierkegaard/Anti-ClimacusVertaling: Pieter van ReenenEindredactie: Johan Taels & Karl VerstryngeNawoord: Pieter VosMet Oefening in christendom sluit Kierkegaard zijn pseudonieme oeuvre af. Net als De ziekte tot de dood waarmee het een tweeluik vormt, werd het boek toegeschreven aan het pseudoniem Anti-Climacus die als 'waarheidsgetuige' de strenge eisen van het christelijke leven belichaamt.Uitgangspunt van Oefening in christendom is de gapende kloof tussen het evangelische christendom en de verwording ervan in 'de bestaande christenheid'. Anti-Climacus zet al zijn dichterlijke, retorische en dialectische krachten in om het christendom opnieuw in zijn oorspronkelijke eenvoud, waarheid en moeilijkheidsgraad weer te geven. In de drie delen van zijn boek werkt hij drie centrale christelijke begrippen uit, die als evenzoveel waakhonden de vanzelfsprekende toegang van de christenheid tot het christendom versperren: de gelijktijdigheid met Jezus, de mogelijkheid van de ergernis en de noodzaak tot navolging. Oefening in christendom is het zevende deel in de reeks Kierkegaard Werken. Het boek kwam tot stand in samenwerking met de 'Redactieraad Kierkegaard Werken' en de Søren Kierkegaard Skrifter (uitgegeven door het 'Søren Kierkegaard Research Centre' te Kopenhagen)

Wil je het boek lezen?Oefening in Christendom in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Søren Kierkegaard. Lezen Oefening in Christendom Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN