Klantropologie

Klantropologie - Jacqueline Fackeldey | Northernlights300.org

...aaien, toevoegen en aanpakken. Het is eigenlijk heel simpel, maar goed en klantvriendelijk ondernemen wordt nog door heel veel bedrijven over het hoofd gezien, onbewust en bewust ... Hoe design thinking en digitale transformatie elkaar raken ... . klantropologie. Op basis van meer dan 20 jaar werkervaring in customer experience, management en innovatie, sales en (online) marketing ontwikkelde ik mijn eigen visie op klantgericht werken, Klantropologie. Klantropologie klinkt ingewikkeld maar is het niet. De term antropologie, de wetenschap van de mens, kennen we allemaal wel. Maar als we marketing met antrolopogie combineren, krijgen we Klantropologie. Klantropologie helpt je d ... Klantropologie, groot denken klein doen - estherwerkt ... ... . De term antropologie, de wetenschap van de mens, kennen we allemaal wel. Maar als we marketing met antrolopogie combineren, krijgen we Klantropologie. Klantropologie helpt je daarbij. En dat doet het op een verfrissende, beeldende en prikkelende manier. Dat maakt Klantropologie tot een boek voor iedereen met klanten. Drs. Jacqueline Fackeldey werkt onder de naam fackeldeyfinds als klantropoloog, adviseur en spreker. De mens achter de klant houdt niet van zoeken maar van vinden. De mens achter de klant wil online en offline fatsoenlijk te woord gestaan worden. Hij betaalt voor een goed product en een goede dienstverlening, en als er onverhoopt iets misgaat, wil hij snel geholpen worden. Dat lijkt een open deur, maar die deur blijkt in de praktijk zo dicht te zitten als het maar kan. Klantropologie, dat klinkt … hmmm, ingewikkeld? Iets met klanten, in ieder geval. Het boek verscheen in de laatste week van januari 2012 en is gelanceerd middels een echte tour-de-klantropologie.Tijdens die toer kreeg ik het boek persoonlijk overhandigd. Click to read more about Klantropologie : groot denken, klein doen by Jacqueline Fackeldey. LibraryThing is a cataloging and social networking site for booklovers Klantropologie is een praktisch boek dat tegelijkertijd een ver...

INFORMATIE

AUTEUR
Jacqueline Fackeldey
DIMENSIE
9,31 MB
BESTANDSNAAM
Klantropologie.pdf

OMSCHRIJVING

De mens achter de klant houdt niet van zoeken maar van vinden. De mens achter de klant wil online en offline fatsoenlijk te woord gestaan worden. Hij betaalt voor een goed product en een goede dienstverlening, en als er onverhoopt iets misgaat, wil hij snel geholpen worden.Dat lijkt een open deur, maar die deur blijkt in de praktijk zo dicht te zitten als het maar kan. Zeg nou zelf, hoe vaak voel jij je als mens achter de klant serieus genomen en hoe vaak neem jij de mens achter jouw klant serieus?Op basis van haar eigen klant- en werkervaringen heeft de auteur een werkwijze ontwikkeld die zij klantropologie noemt; die bestaat uit de stappen ‘Kijk, luister en huiver’, ‘Knippen en plakken’, ‘Kaartlezen en padvinden’ en ‘Groot denken, klein doen’. Met voorbeelden en cases in woord en beeld laat zij zien hoe het niet moet c.q. hoe het beter en klantvriendelijker kan.Een kleurrijk en vernieuwend boek voor iedereen die last heeft van innovatiekriebels en klantgericht wil gaan werken, maar nog niet weet hoe daarmee te beginnen en hoe zijn organisatie daarin mee te krijgen.

Wil je het boek lezen?Klantropologie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jacqueline Fackeldey. Lezen Klantropologie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN