Het badhuis

Het badhuis - Corine Kisling | Northernlights300.org

... badhuis... Het is er gloeiend heet van het vuur en dat moet je bovendien de hele tijd aan de gang zien te houden ... Contact - 't Badhuis ... . Het badhuis op deze tekening heeft twee ovens: eentje zit direct onder de sauna. Een nog veel grotere zit aan het einde van het badhuis. Het water stroomt via een loden pijp een grote ketel in en wordt daar gloeiend heet gestookt. Geschiedenis. In de grote badhuizen zoals we die kennen uit de oudheid, kwam men al om uitgebreid te baden en voor de sociale contacten.Badhuizen zijn onder meer bekend uit China, Japan, Turkije, en het Romeinse rijk. Sommige hiervan blonken uit in ... Badhuis - Wikipedia ... .Badhuizen zijn onder meer bekend uit China, Japan, Turkije, en het Romeinse rijk. Sommige hiervan blonken uit in luxe en grootte en vertonen enige gelijkenis met de moderne saunabedrijven of wellnesscentra. Een voorbeeld van een klassiek badhuis is de Thermen ... Het Badhuis is weer OPEN! Het Badhuis mag sinds 2 juni weer open. Natuurlijk onder voorwaarden. Maar we pakken enkele van onze activiteiten weer op. Kijk voor het laatste nieuws op onze Facebook pagina! Het badhuis is open op: maandag 08.30 - 12.00 dinsdag 08.30 - 12.00 woensdag Soms ging men van het tepidarium eerst nog naar het sudatorium (zweetruimte, te vergelijken met een sauna) en pas daarna naar het caldarium. Sommige badhuizen hadden een laconicum . In de badruimtes waren aan de zijkanten bassins waarin men kon plaatsnemen, en er stonden stenen bekkens ( labra ) waar men water uit kon scheppen. Fysiotherapie "Het Oude Badhuis", gevestigd in Hilversum, is de fysiotherapiepraktijk voor iedereen. Wij willen u in deze tijd, met alle ongemakken van het coronavirus, op weg helpen om zo fit mogelijk te worde...

INFORMATIE

AUTEUR
Corine Kisling
DIMENSIE
11,71 MB
BESTANDSNAAM
Het badhuis.pdf

OMSCHRIJVING

Een oude vrouw is uitgegleden in bad en kan er op eigen kracht niet meer uit. Haar geroep om hulp wordt niet gehoord. In de bange uren (wellicht dagen) die ze in de steeds verder afkoelende badkuip doorbrengt komen herinneringen boven aan aangrijpende gebeurtenissen in haar leven: een tragische zelfmoord, de dood van haar kind, en het gruwelijke levenseinde van een van de pastoors in het dorp. Naarmate de tijd verstrijkt neemt haar desoriëntatie toe en wordt de kans dat ze bevrijd wordt alsmaar kleiner. Het badhuis is een aangrijpend en tijdloos verhaal over de onontkoombaarheid van veranderingen en verval. Een oude vrouw overdenkt in een uiterste benarde positie haar hele leven. Zal ze op tijd gevonden worden? Had ze anders moeten leven?Ze waren samen opgegroeid, samen naar school gegaan, naar het badhuis, naar de spuikom om te gaan zwemmen, ze hadden samen mosselen gezocht langs de dijk, of lamsoor gesneden. Het was wonderlijk hoe veel je toen in één dag kon doen. De zon scheen over de wereld en de wind was een warme vleugelslag van een grote zomervogel. Het regende nooit.

Wil je het boek lezen?Het badhuis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Corine Kisling. Lezen Het badhuis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN