Lobbyen

Lobbyen - Karel Joos | Northernlights300.org

...s gespeld: lobelia 57.14% probeer het met Google Tips bij de vertalingen: Vertaal enkelvoud, geen meervoud of verkleinwoorden ... Lobbyen: zorg ervoor dat de belangen van het buurthuis ... ... . (Dus `huis` in plaats van ... De VNG-lobbyisten doen wekelijks verslag van politieke ontwikkelingen in Den Haag en blikken vooruit op de voor gemeenten relevante parlementaire activiteiten. Om de week berichten zij ook over actuele ontwikkelingen in Brussel. Lobbyen is volgens een doelbewuste strategie druk uitoefenen op de plaatselijke politiek, om deze zodanig te beïnvloeden dat de belangen van je buurthuis worden gehoord en ingewilligd. Met een effectieve lobby kun je bij de gemeente bijvoorbeeld subsidie of andere ondersteuning los zien te peuteren. lobbyen ... Lobbyen, wat is dat? | Mens en Samenleving: Politiek ... . Met een effectieve lobby kun je bij de gemeente bijvoorbeeld subsidie of andere ondersteuning los zien te peuteren. lobbyen lobbyen lobbyen Imperfect: lobbyde lobbyde lobbyde lobbyden lobbyden lobbyden Toekomende tijd I: zal lobbyen: zult lobbyen: zal lobbyen: zullen lobbyen: zullen ... Lobbyen Als je door de voorselectie bent, staat je naam op de lijst met geschikte kandidaten voor een traineeship. Het loont om je kandidatuur in dit stadium onder de aandacht brengen van afdelingshoofden en ambtenaren binnen het directoraat-generaal waar jij geplaatst wilt worden. Lobbyen beschrijft de praktijk van de politieke lobby in Nederland en in Europees verband. Het boek is bestemd voor studenten aan hogeronderwijsopleidingen in bedrijfskunde, communicatie, journalistiek, politicologie, interculturele communicatie en bestuurskunde. Waar we voor lobbyen in politiek Den Haag. Stichting ZZP Nederland is opgericht met als hoofddoel om het ondernemerschap in Nederland te stimuleren. We richten ons hierbij vooral op de ondernemersruimte voor zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers). Lobbyen. Uit de berichtgeving in NRC HANDELSBLAD van 3 oktober kan worden afgeleid dat de RPF lobby-activiteiten door Kamerleden, waaronder de lobby van de heer Bolkestein, geoorloofd acht....

INFORMATIE

AUTEUR
Karel Joos
DIMENSIE
11,47 MB
BESTANDSNAAM
Lobbyen.pdf

OMSCHRIJVING

Lobbyen voorbij de donkere achterkamersEen heldere blik op het snijvlak tussen politiek, de bedrijfswereld en de mediaZo worden ze genoemd: Big Oil, Big Pharma, Big Sugar, Big Tobacco, Big Alcohol, de bankenlobby, de autolobby, de kernenergielobby, de landbouwlobby, de klimaatlobby zelfs. Hun belangen worden verdedigd door zogenaamde lobbymachines en wanneer zij aankloppen, krimpt elke beleidsmaker trillend en zwetend in elkaar. Want hun wil is wet. Zegt men.Hoewel lobbyen al eeuwenlang bestaat, loopt de publieke perceptie nog steeds behoorlijk mank. Ook bedrijven en overheden kampen met vooroordelen en praten daardoor al te vaak over en langs elkaar heen.Lobbyen is het eerste boek in het Nederlandse taalgebied dat analyseert, duidt en beschrijft hoe bedrijven effectief en efficiënt kunnen interageren met beleidsmakers. Vanuit zijn jarenlange en internationale ervaring in de politiek, de publieke sector en de bedrijfswereld biedt Karel Joos een unieke en gedetailleerde kijk op het doen en laten van een corporate public affairs professional. Daarbij gaat hij zowel in op basisconcepten en technieken als op veelgemaakte lobbyfouten en actuele onderwerpen zoals ethiek en transparantie.Een succesvolle public affairs campagne komt neer op het samenspel van drie elementen: inzicht, invloed en impact. Aan de hand van een uitgebreide case en concrete, heldere voorbeelden komt de lobbypraktijk van begin tot einde en in alle openheid op tafel.

Wil je het boek lezen?Lobbyen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Karel Joos. Lezen Lobbyen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN