Einde van een familieroman

Einde van een familieroman - Peter Nadas | Northernlights300.org

... 6012 ... Nadas Einde van een familieroman ... Streek- en familieromans - Van Stockum ... . 11 11 x gezien 0 0 x bewaard sinds 02 mrt. '20, 18:17. Bewaar. Bekijk de video Grote foto's € 5,00. Levering Ophalen of Verzenden. Nadas Einde van een familieroman € 5,00. 11 11 x gezien 0 0 x bewaard sinds 02 ... Het einde van een familieroman is een even lucide als poëtisch boek, dat de psychologische verkrachting van het stalinistische Hongarije tot onderwerp heeft. Nádas vertelt zijn verhaal vanuit de op ... Péter Nádas - Wikipedia ... . Nádas vertelt zijn verhaal vanuit de optiek van een kind dat opgevoed wordt door zijn grootouders. Dochters van een nieuwe tijd dompelt je onder in de wereld van luxueuze danszalen, cocktails en opiumkelders, totdat langzaam, maar onverbiddelijk, het einde van de vrijheid nadert door de opkomst van de nazi's. Vier vrouwen, één eeuw geschiedenis: Dochters van een nieuwe tijd is het Einde van een familieroman book. Read 27 reviews from the world's largest community for readers. Een Hongaarse jongen, wiens vader bij de staatspolitie w... Van Nádas werden ook nog in het Nederlands vertaald "Einde van een familieroman" (1988), De eigen dood (over...

INFORMATIE

AUTEUR
Peter Nadas
DIMENSIE
8,39 MB
BESTANDSNAAM
Einde van een familieroman.pdf

OMSCHRIJVING

Het einde van een familieroman is een even lucide als poëtisch boek, dat de psychologische verkrachting van het stalinistische Hongarije tot onderwerp heeft. Nádas vertelt zijn verhaal vanuit de optiek van een kind dat opgevoed wordt door zijn grootouders. Zijn wereld wordt gekleurd door de geheimen van het oude huis en de tuin, en door de bijbels getinte verhalen van de grootvader die uit de geschiedenis van het joodse volk het mythologische relaas van zijn afstamming destilleert. De vader van het kind, werkzaam bij de contraspionage, pleegt in zijn ideologische ijver meineed. Het leidt tot de ondergang van hemzelf en van de grootvader. Het kind wordt uit zijn betoverde universum weggehaald en ondergebracht in een op militaire leest geschoeid tehuis voor kinderen van in ongenade gevallen kameraden.

Wil je het boek lezen?Einde van een familieroman in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Peter Nadas. Lezen Einde van een familieroman Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN