Onze oorlog - herinneringen aan 1940-1945 in zwevegem

Onze oorlog - herinneringen aan 1940-1945 in zwevegem - Jan Deloof | Northernlights300.org

...at wat iedere Nederlander over de Tweede Wereldoorlog zou moeten weten ... Herinneringen aan de oorlog van Lise de Boer ... . De Duitse bezetting in 50 hoofdstukken over Hitler, het bombardement van Rotterdam, de ballingschap van Wilhelmina in Londen, de NSB, het verzet, de jodenvervolging en de kampen. 13-mei-2020 - Bekijk het bord "oorlog 1940-1945" van henkmalfait op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Rotterdam, Oorlog, Geschiedenis. Warnsveld - "Ik moet mijn verhaal kwijt, ik heb niet meer zo lang te leven", riep de 91-jarige Marie Peters-Halfwerk. Zij werkte tijdens de Tweede Wereldoorlog als dienstmeisje bij Hotel ... Onze oorlog - Herinneringen aan 1940-1945 in Zwevegem van ... ... . Zij werkte tijdens de Tweede Wereldoorlog als dienstmeisje bij Hotel De Kap in Warnsveld en wilde graag - nu het nog kon - haar herinneringen delen met de schrijvers van het boek 'Warnsveld 1940-1945 - Herinneringen aan oorlog en bevrijding'. Er stond aan onze gevel een hooimijt, en de Duitsers hadden daar een mitrailleuse op gezet. En aan den andere kant van de route (spoorweg), aan Wies Vercruyssens hof, stond er ook ene. Die mitrailleuse aan onze kant stond niet vast op die hooimijt, ze schoten voorzeker geen énen (Engelsman) dood. Oorlogsherinneringen 1940 - 1945 van een bejaarde van nu, ... Inmiddels ben ik 86. Dit zijn mijn herinneringen van het eerste moment van de inval in Roermond, ... weer terugkwamen in een verwoest Roermond. Aan het einde van de oorlog was ik twaalf....

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Deloof
DIMENSIE
5,36 MB
BESTANDSNAAM
Onze oorlog - herinneringen aan 1940-1945 in zwevegem.pdf

OMSCHRIJVING

Zwevegem, een dorp in Zuid-West-Vlaanderen, bleef in de Tweede Wereldoorlog zogezegd gespaard, er is eigenlijk niets spectaculairs over te vinden. Maar ook in dorpen die gespaard bleven is er toch nog heel veel gebeurd, soms bespottelijke, snaakse dingen, soms ergerlijke, soms beroerde. En omdat er een paar uitlopers zijn naar het geteisterde Kortrijk en naar het buurdorp Deerlijk waren er ook gebeurtenissen waar dood en angst overheersten. De getuigenissen uit de eerste hand zijn hier bijeengebracht door Jan Deloof.

Wil je het boek lezen?Onze oorlog - herinneringen aan 1940-1945 in zwevegem in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Deloof. Lezen Onze oorlog - herinneringen aan 1940-1945 in zwevegem Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN