De Moeizame Worsteling Met De Nationale Identiteit

De Moeizame Worsteling Met De Nationale Identiteit - Onbekend | Northernlights300.org

...politici aan het woord over uiteenlopende onderwerpen uit de parlementaire geschiedenis ... Parlementaire Geschiedenis, 2009-2010 - Prospectus ... ... . DANS is an institute of KNAW and NWO. Driven by data. Go to page top Go back to contents Go back to site navigation De moeizame worsteling met de nationale identiteit (2007) Pagina-navigatie: Main; Save publication. Save as MODS; Export to Mendeley; Save as EndNote In het voorwoord van het zojuist verschenen Jaarboek Parlementaire Geschiedenis 2007, De moeizame worsteling met de nationale identiteit, wordt opgemerkt dat de keuze voor een Nederlandse ... Topics: Dutch Roman Catholics and the Jews 1796-1940, Dutch parliamentary history d ... De moeizame worsteling met de nationale identiteit (2007 ... ... ... Topics: Dutch Roman Catholics and the Jews 1796-1940, Dutch parliamentary history during the Postwar period, Nederlandse katholieken en de joden in 1796-1940, Parlementaire geschiedenis van Nederland na 1945 Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet heeft gisteren uit handen van Thom de Graaf, voorzitter van de Stichting Parlementaire Geschiedenis, het eerste exemplaar ontvangen van het Jaarboek Parlementaire Geschiedenis 2007.Het Jaarboek heeft als titel 'De moeizame worsteling met de nationale identiteit. Dit thema was overigens al gekozen vóór de discussies over de dubbele nationaliteit, over het ... De heruitvinding van een competente natie. Parlementariërs over overzeese en nieuwe Nederlanders (1949-2006). In C. C. van Baalen (Ed.), Jaarboek voor Parlementaire Geschiedenis. De moeizame worsteling met nationale identiteit (pp. 69-84). Amsterdam: BOOM. De moeizame worsteling met de nationale identiteit (Amsterdam 2007) p. 97-106. Beschouwing waarbij niet alleen wordt stilgestaan bij de betekenis van 4 en 5 mei, maar die zich ook laat lezen als een overzicht van de ontwikkeling van beide dagen. Stilstaan bij de oorlog. Jaarboek Parlementaire Geschiedenis De moeizame worsteling met de nationale identiteit Redactie: C.C. van Baaien A.S. Bos W. Breedveld M.H.C.H. Leenders J.J.M. Ramakers Abstract. Contains fulltext : 44001.pdf (publisher's version ) (Open Access)212 p De hernieuwde discussie over nationale identiteit speelt zich wel af tegen de historische en politieke achtergrond van het land in kwestie, al heeft zij wel een gemeenschappelijke achtergrond, de invloed namelijk van economische, politieke en culturele globaliseringsprocessen, die gepaard gaan met nieuwe migratiegolven van Zuid naar Noord en veel onzekerheid en onbehagen teweeg brengen. Identiteit, loyaliteit en burgerschap' en het Jaarboek parlementaire geschiedenis 2007 over 'de moeizame worsteling met de nationale identiteit'. 4 Hier zitten geen stukken tussen die bedoeld zijn om de nationale identiteit te versterken. De moeizame worsteling met de nationale identiteit (Amsterdam 2007) p. 97-106. Beschouwing waarbij niet ...

INFORMATIE

AUTEUR
Onbekend
DIMENSIE
7,6 MB
BESTANDSNAAM
De Moeizame Worsteling Met De Nationale Identiteit.pdf

OMSCHRIJVING

Zoals altijd plaatst het Jaarboek Parlementaire Geschiedenis een actueel onderwerp in historisch perspectief. Dit jaar is dat de worsteling met de nationale identiteit, die in alle geledingen van de maatschappij tot onrust heeft geleid.In een tijd dat de Europese eenwording naderbij komt en de wereld, mede door het internet, nóg weer iets kleiner lijkt, worden de vragen over onze nationale identiteit steeds prangender. Ook in het parlement is deze zaak aan de orde van de dag, getuige de verhitte discussies over de dubbele nationaliteit van sommige bewindslieden. Hebben we hier te maken met een geheel nieuw fenomeen, of leert de geschiedenis ons dat de kwestie door de eeuwen heen met zekere regelmaat wordt opgerakeld?De bundel opent met een overzichtsartikel van de journalist H.J. Schoo. Hij laat zien hoe Nederland in de negentiende en twintigste eeuw vormgegeven heeft aan de nationale identiteit. Tweede-Kamerlid Ronald van Raak (SP) schetst de moeizame verhouding van 'links' met de natie en de hoogleraar Remieg Aarts gaat in op de ontwikkeling van het Nederlandse parlement tot een nationale politieke institutie in de negentiende eeuw.Andere beschouwingen gaan over het minderheden-beleid, de viering van 4 en 5 mei als symbool van de nationale identiteit, de publieke opinie en Europa, de vreemdelingenwetgeving en het taalonderwijs als instrument voor nationale eenwording.Het Jaarboek bevat verder de gebruikelijke rubrieken, zoals de necrologieën, de parlementaire kroniek en de boekbesprekingen.

Wil je het boek lezen?De Moeizame Worsteling Met De Nationale Identiteit in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Onbekend. Lezen De Moeizame Worsteling Met De Nationale Identiteit Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN