Scholen slim organiseren

Scholen slim organiseren - Yves Demaertelaere | Northernlights300.org

...aniseren' en 'Op grote schaal scholen slim organiseren' vergelijk ik (samen met Tom Van Acker) de traditionele schoolorganisatie met een spin ... PDF Download Scholen slim organiseren | BANK72 PDF ... . Waarom een spin? Het zit zo: het centrale besturingssysteem bevindt zich in de kop van de spin, weg van de vloer. De kop coördineert en stroomt informatie door. In Scholen slim organiseren pleiten de auteurs voor een nieuwe organisatiestructuur: van een bureaucratische onderwijsorganisatie die hiërarchisch en functioneel is opgebouwd naar een flexibele en vlakke onderwijsorganisatie. Daar werken multidisciplinaire teams samen voor een community van leerlingen over de leerjaren en de vakken heen. In Scholen slim organiser ... scholen slim organiseren - YouTube ... . Daar werken multidisciplinaire teams samen voor een community van leerlingen over de leerjaren en de vakken heen. In Scholen slim organiseren pleiten de auteurs voor een nieuwe organisatiestructuur: van een bureaucratische onderwijsorganisatie die hiërarchisch en functioneel is opgebouwd naar een flexibele en vlakke onderwijsorganisatie. Daar werken multidisciplinaire teams samen voor een community van leerlingen over de leerjaren en de vakken heen. Scholen slim organiseren . De leerkracht die 'soloslim' voor zijn klas staat is niet meer van deze tijd. Kinderen opvoeden en onderwijzen is te complex geworden om nog alleen te doen. De instroom van leerlingen, studenten en cursisten is heel divers en de omgeving waarin de school opereert is continu in verandering en stelt voortdurend nieuwe ... Met 'scholen slim organiseren' willen we onze school klaar maken voor onderwijs in de 21ste eeuw. We gaan aan de slag met een veranderteam en organiseren fora met personeel, ouders, leerlingen en bestuur. We bouwen eerst aan een visie. We staan ook stil bij het soort leiderschap dat het meest geschikt is voor ons team en onze doelen. Eens de visie op punt staat willen we veranderingen ... In scholen slim organiseren pleiten de auteurs voor een nieuwe organisatiestructuur: van een bureaucratische onderwijsorganisatie die hiërarchisch en functioneel is opgebouwd naar een flexibele en vlakke onderwijsorganisatie. Daar werken multidisciplinaire teams samen voor een community van leerlingen over de leerjaren en de vakken heen. Scholen slim organiseren: meer energie voor leren door meer teamwerk en teamverantwoordelijkheid! Posted on mei 3, 2017 by krisvandenbranden Veel scholen hebben een zeer complexe organisatiestructuur: allerlei taken en verantw...

INFORMATIE

AUTEUR
Yves Demaertelaere
DIMENSIE
11,10 MB
BESTANDSNAAM
Scholen slim organiseren.pdf

OMSCHRIJVING

Lesgeven is een teamsport Hou je onderwijs flexibel en maak je school klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Ons onderwijs staat onder druk: leerlingenpopulaties zijn heel divers, de toekomst is onvoorspelbaar, het innovatief vermogen van het onderwijs wordt uitgedaagd. Leerkrachten en directies voelen zich vaak overrompeld door 101 dingen, hoe gemotiveerd ze ook zijn en zeggen vaker het onderwijs vaarwel. In Scholen slim organiseren pleiten de auteurs voor een nieuwe organisatiestructuur: van een bureaucratische onderwijsorganisatie die hiërarchisch en functioneel is opgebouwd naar een flexibele en vlakke onderwijsorganisatie. Daar werken multidisciplinaire teams samen voor een community van leerlingen over de leerjaren en de vakken heen. Zo kunnen teams de talenten van leerlingen ten volle ontplooien.

Wil je het boek lezen?Scholen slim organiseren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Yves Demaertelaere. Lezen Scholen slim organiseren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN