METHODIEK INTEGRALE HULPVERLENING DR 1

METHODIEK INTEGRALE HULPVERLENING DR 1 - R. Haasken | Northernlights300.org

...uïstiek leiden de auteurs de student door de veelkleurigheid van visies, methodieken en werkwijzen in de sociaalpedagogische hulpverlening ... Inhoud. Persoonlijk-professionele hulpverlening. Een ... ... . Zo is oplossingsgericht werken opgenomen als methodiek en is er tevens ruime aandacht voor professionalisering. Methodiek sociaalpedagogische hulpverlening bestaat uit drie delen. 'Bij ons zijn er geen hokjes meer, elke vraag wordt beantwoord want wij werken inmiddels integraal.' Het zou zomaar een zin kunnen zijn in een gemeentegids anno 2015. Want integraal werken is het toverwoord van de gemeenten wanneer het g ... METHODIEK INTEGRALE HULPVERLENING DR 1 PDF Download ... ... .' Het zou zomaar een zin kunnen zijn in een gemeentegids anno 2015. Want integraal werken is het toverwoord van de gemeenten wanneer het gaat over de implementatie van de jeugdzorg. En de werkers, die moeten dat gewoon gaan doen! Het probleem is alleen, dat nog steeds overal traditionele ... Methodiek - Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Below are summaries, lecture notes, study guides and practice exams for Methodiek of Sociaal Pedagogische Hulpverlening at Hogeschool Inholland. When you have documents yourself that can be shared among students, please upload them to aid other students with studying. Basismethodieken 1: methodiek maatschappelijk werk (B-VIVZ-V3F493) ... Contextuele hulpverlening, Bohn Stafleu van Loghum, 2016, 90 p. Beide bronnen dienen door de student aangekocht te worden. Beide bronnen worden integraal gebruikt als lesmat. Deel 1: contextuele benadering....

INFORMATIE

AUTEUR
R. Haasken
DIMENSIE
5,40 MB
BESTANDSNAAM
METHODIEK INTEGRALE HULPVERLENING DR 1.pdf

OMSCHRIJVING

In Methodiek integrale hulpverlening wordt een nieuw model voor de uitvoering van ambulante jeugdhulpverlening beschreven. Dit model is ontwikkeld vanuit de praktijk - het werk met jongeren met meervoudige problematiek - en wordt in veel organisaties voor ambulante jeugdhulpverlening toegepast. De methodiek biedt (aankomend) hulpverleners een handzaam kader voor hun werkzaamheden. Problemen van jongeren worden in samenhang geanalyseerd én aangepakt. Op deze manier is de kans op een structurele verbetering van de situatie van jongeren het grootst. De beschrijving volgt het hulpverleningstraject, dat wordt geïllustreerd met praktijkvoorbeelden. De lijn van het hulpverleningstraject loopt van contactlegging, via verkorte analyse en probleemanalyse naar het plan van aanpak en ten slotte wordt het hulpverleningscontact afgesloten. De beschreven methodiek is gericht op de uitvoerende praktijk van de ambulante jeugdhulpverlening en door de vele voorbeelden uit de dagelijkse praktijk ook zeer geschikt voor het beroepsonderwijs.

Wil je het boek lezen?METHODIEK INTEGRALE HULPVERLENING DR 1 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R. Haasken. Lezen METHODIEK INTEGRALE HULPVERLENING DR 1 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN