Coma

Coma - Marcel de Jong | Northernlights300.org

... a person is unconscious and cannot be woken, caused by damage to the brain… ... COMA | meaning in the Cambridge English Dictionary ... . Learn more. Coma is een diepe bewusteloosheid. Patiënten die "in coma liggen" of "comateus zijn" worden niet wakker door een geluid of een pijnprikkel. Patiënten in coma kunnen soms na een pijnprikkel het gezicht vertrekken (grimassen) of bijvoorbeeld een arm terugtrekken, maar zullen niet gericht de onderzoeker afweren. Coma of bewusteloosheid wordt veroorzaakt doordat een deel van de hersenen o ... Coma - Wikipedia ... . Coma of bewusteloosheid wordt veroorzaakt doordat een deel van de hersenen onvoldoende of in zijn geheel niet werkt. Oorzaken van een comateuze toestand: een ernstig verkeersongeval met... Mensen in coma met een laag suikergehalte in het bloed worden meestal weer wakker na het toedienen van glucose (suiker) via een infuus. Patiënten die in coma zijn door een grote bloeding in het hoofd herstellen vaak niet. Als mensen ontwaken uit een coma zijn er vaak restverschijnselen zoals geheugenklachten of problemen met bewegen. Coma is een diepe toestand van bewustzijnsverlies als gevolg van een hersenbeschadiging. Het lijkt of de persoon in een diepe slaap ligt. Het verschil met slapen is dat iemand die in coma is, niet wakker gemaakt kan worden. De persoon heeft in de beginfase (ook wel acute fase genoemd) de ogen gesloten, maakt nauwelijks tot geen bewegingen, reageert niet of nauwelijks op aanspreken en moet ... TUI KIDS' CLUB betekent vijf dagen per week leuke activiteiten voor de kids. Een topvakantie gegarandeerd. Maar ook de verwachtingen van volwassenen worden overtroffen in Protur Safari Park. Een fantastisch complex, goede service en hoge kwaliteit. Al jaren geliefd op de Nederlandse markt. Het ligt vlak bij het mooie strand van Sa Coma....

INFORMATIE

AUTEUR
Marcel de Jong
DIMENSIE
4,87 MB
BESTANDSNAAM
Coma.pdf

OMSCHRIJVING

Coma is een roman die grote vragen aansnijdt over morele dilemma's rondom coma en euthanasie. Nadat de vader van Andreas Witteven in coma is geraakt, worstelt de hoofdpersoon met de vraag of zijn vader zijn vader nog is. Het antwoord wordt ingewikkelder als zijn vader in een vegetatieve toestand terechtkomt en moet worden opgenomen in een verpleeghuis. Als intussen ook een bekende Nederlander in coma raakt, komt het hele land in de ban van deze discussie over leven en dood.Tijdens het ontruimen van zijn ouderlijk huis komt Andreas op het spoor van een gebeurtenis die zijn ouders voor hem verborgen hebben gehouden. Hij begint aan zichzelf te twijfelen: wie is hij eigenlijk? De vraag naar de persoonlijke identiteit gaat nu niet alleen meer over zijn vader, maar ook over hemzelf. Zijn speurtocht naar het verleden en zichzelf maakt het boek spannend en meeslepend om te lezen.Coma is een bovenal een filosofische roman die veel discussie zal oproepen. De boekpresentatie in september 2014 wordt in november gevolgd door een symposium over de begeleiding van mensen die niet meer bij bewustzijn zullen komen. Woonzorgcentrum WZH Nieuw Berkendael presenteert dan een ondersteuningsprogramma voor mantelzorgers. Er spreken vertegenwoordigers van mantelzorgorganisaties en ook Jan Lavrijsen, oprichter van de onderzoeksgroep Niemand tussen Wal en Schip, een team dat zich richt op de langetermijnzorg voor mensen met ernstig niet-aangeboren hersenletsel.Coma is de derde roman van Marcel de Jong (1965). Eerder schreef hij romans over de corruptie op de Antillen (Tropenkolder) en de managementcultuur in het onderwijs (Geen les meer).

Wil je het boek lezen?Coma in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marcel de Jong. Lezen Coma Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN