Erasmus En Het Poldermodel

Erasmus En Het Poldermodel - H. Pleij | Northernlights300.org

...itten om te onderhandelen over arbeidsvoorwaarden en lonen ... Publiekscollege: Het Poldermodel - FranekerActueel ... .Dat overleg vindt vaak plaats in de vakraad van de betreffende sector. Als een cao goedgekeurd wordt door de minister van Sociale Zaken, kan deze de cao ook nog algemeen bindend verklaren ... Van karmijn, purper en blauw; over kleuren van de Middeleeuwen en daarna (2002) De Herontdekking van Nederland: over vaderlandse mentaliteiten en rituelen (2003) Geschreven en gedrukt. boekproductie van handschrift naar druk in de overgang v ... bol.com | Erasmus En Het Poldermodel, H. Pleij ... ... . boekproductie van handschrift naar druk in de overgang van Middeleeuwen naar Moderne Tijd (redactie, 2004) Erasmus en het poldermodel (2005), ISBN 9035127374 Titel: Erasmus en het poldermodel Uitgeverij: Bert Bakker Plaats en jaar van uitgave: Amsterdam, 2005 Voordat ik begon met lezen had ik het idee dat het wel lastig zou zijn om door het boek te komen, maar dat bleek best mee te vallen. Ik heb namelijk bij politiek het idee van: woorden, maar geen daden. Het bleek veel interessanter dan ik had ... Herman Pleij over 'Erasmus en het poldermodel ... Het aantonen en volhouden dat waarheid een menselijke constructie is, behoort inmiddels tot...

INFORMATIE

AUTEUR
H. Pleij
DIMENSIE
10,23 MB
BESTANDSNAAM
Erasmus En Het Poldermodel.pdf

OMSCHRIJVING

De geschiedschrijving bloeit. Maar waarom weet dan vrijwel niemand wie Erasmus is, wat het poldermodel voorstelt en waarom de regering niet in de hoofdstad zetelt? Kennelijk botst de belagnstelling voor de eigen nederzetingsgeshiedenis met een zekere aversie tegen het nationale verleden. Liever vlucht men in de regionale historie of, veiliger nog, in ide van de (eigen) stad of het (eigen) dorp. Beweegt men zich toch op het vlak van de nationale geschiedenis, dan bestaat de drijfveer eerder uit ontmaskering dan uit verwondering. Vaderlandse historici roepen daarbij graag uit dat niemand iets aan geschiedenis heeft, maar waarom wordt die quasi terloops uitgesproken stelligheid zo weinig weerlegd? Zo kan men uit de geschiedenis heel goed leren dat deze een graaibak is voor de motivering van allerlei fraais en vreselijks, wat niet gek is om aan jongeren te onderwijzen en aan ouderen voor te houden.In dit essay onderzoekt Herman Pleij de verbintenis tussen heden en verleden aan de hand van het dwingende verband tussen rasmus en een herzien poldermodel.

Wil je het boek lezen?Erasmus En Het Poldermodel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H. Pleij. Lezen Erasmus En Het Poldermodel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN