De benevelde rede

De benevelde rede - Ad Verkuijlen | Northernlights300.org

... Ad Verkuijlen • Boek • paperback. Samenvatting ... Bucketlist: Balloons over Bagan - Myanmar ... . Volgens medici en neurobiologen is drank- en drugverslaving een chemische gevangenis. Daar begin je niets tegen. Anderen menen dat verslaving juist te maken heeft met een gebrek aan wilskracht en doorzettingsvermogen, het is een moreel falen. De benevelde reden filosofie van de zucht. Ad Verkuijlen. De benevelde reden filosofie van de zucht. Ad Verkuijlen . Verslaving is een dankbaar onderwerp om opvattinge ... De benevelde rede -filosofie van de zucht Verkuijlen, Ad ... ... . Verslaving is een dankbaar onderwerp om opvattingen over vrije wil, rationaliteit en autonomie aan te toetsten. Is drankzucht een chemische ... Volgens medici en neurobiologen is drank- en drugverslaving een chemische gevangenis. Daar begin je niets tegen. Anderen menen dat verslaving juist te maken heeft met een gebrek aan wilskracht en doorzettingsvermogen, het is een moreel falen. In dit boek worden de tekortkomingen van zowel het morele als het medische model besproken. Verslaving is een dankbaar onderwerp om onze opvattingen over ... Bestel De benevelde rede Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies Buy De benevelde rede: filosofie van de zucht 01 by Verkuijlen, Ad (ISBN: 9789402113778) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Hij zet de ongelovige, waarin het niet moeilijk is de schrijver te herkennen, af tegen bekeerlingen die trekken 'naar de berg van de benevelde rede[...]waar de verlossing gloort van al het aardse'. De ongelovige richt zich juist tot de vergankelijke dingen, precies omdat hij vastigheid vindt in een ding dat 'bij iedere aanraking verder verloren gaat'. Onder invloed van de Verlichting en het nieuwe denken over de geest begon men vanaf de achttiende eeuw bovendien al te veronderstellen dat er zoiets bestaat als een dwaalspoor van de rede. Iemand die leed aan waanvoorstellingen werd niet direct m...

INFORMATIE

AUTEUR
Ad Verkuijlen
DIMENSIE
4,94 MB
BESTANDSNAAM
De benevelde rede.pdf

OMSCHRIJVING

Is drankzucht die onweerstaanbare kracht die alle verstandige overwegingen overvleugelt of kunnen we met enige wilsinspanning toch controle uitoefenen op sterke trek? Volgens medici en neurobiologen is drug- en drankverslaving een chemische gevangenis. Daar doe je niets tegen. Volgens anderen heeft verslaving juist te maken met gebrek aan wilskracht en doorzettingsvermogen, het is een moreel falen. In dit boek worden de tekortkomingen van zowel het morele als het neurobiologische model besproken. In deze bespreking komt het probleem van de vrije wil en het geloof in rationaliteit om de hoek kijken. Zijn we wel zo rationeel en vrij als vaak gedacht wordt? In toenemende mate plaatsen neurowetenschappers vraagtekens bij het bestaan van een vrije wil. Maar zij gaan daarbij uit van een bepaald vrijheidsbegrip. Met een ander vrijheidsbegrip, verdedigd door Harry Frankfurt, kunnen we misschien de deterministische conclusies van de neurowetenschappen vermijden.Biedt het gewoontebegrip, zoals dat bijvoorbeeld door William James en John Dewey is uitgewerkt, een uitweg om aan de tegenstelling tussen determinisme en vrijheidsdenken te ontsnappen?

Wil je het boek lezen?De benevelde rede in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ad Verkuijlen. Lezen De benevelde rede Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN