Cora Nicolai-Chaillet

Cora Nicolai-Chaillet - Wies van Moorsel | Northernlights300.org

...enheid bieden voor uiteenlopende activiteiten, zo kan met de ontwerpvisie van de interieur architect Cora Nicolaï-Chaillet samenvatten ... Inside Information - Boek over Dirk van Sliedregt ... . Cora Nicolai-Chaillet. Deze naam is opgenomen in het NOA vanwege het belang voor de geschiedenis van de Nederlandse vormgeving. Vooralsnog zijn meer gegevens onbekend. Beschikt u over informatie over het bestaan of de inhoud van archieven of collecties? Neemt u contact op met het NOA via [email protected] of 010 4401200. Ook interieurarchitect Cora Nicolaï-Chaillet was toonaangevend, zij het op een ander schaalniveau, bij een Sticht ... INHOUD Inleiding Biografie Cora Nicolaï-Chaillet (1919 ... ... .org of 010 4401200. Ook interieurarchitect Cora Nicolaï-Chaillet was toonaangevend, zij het op een ander schaalniveau, bij een Stichting waarover het Van Eesteren Museum vaak vertelt: de Stichting Goed Wonen. Datum: dit gesprek stond gepland voor 26 maart 2020, maar is uitgesteld. NAi/Cora Werken: (149) Apothekerswoning fam. Rinsema Meppel. Arbeiderswoning Badweg 9 Vlagtwedde. Artsenwoning B. v.d. Velde Wilhelminastraat 44 Emmen. Artsenwoning F.A. Bol Schoonoord ... (19) Cora Nicolai-Chaillet, 'Op zoek naar kitsch', Goed Wonen 1965, nr. 4, p. 8. Nicolai-Chaillet bleef ervan overtuigd dat de strijd tegen kitsch moest leiden tot een betere samenleving. De meningsverschillen tussen de leden van de stichting komen in de loop der tijd steeds nadrukkelijker in het blad naar voren. Get this from a library! Cora Nicolaï-Chaillet (1919-1975) : interieurarchitecte en woonpedagoge. [Wies van Moorsel; Juliette Roding] -- De ontwerpvisie van Cora Nicolaï-Chaillet met betrekking tot ruimte en flexibiliteit in woningen wordt besproken. Overzicht van leven en werk van de Nederlandse interieurarchitecte. Architectuurmagazine door José Koers, eerstejaars masterstudent Interieurarchitectuur aan ArtEZ Academie van Bouwkunst in Zwolle, in het kader van de collegereeksen Documenteren 1 en Publiceren 1. Cora Nicolaï-Chaillet (1919-1975) was voor niemand bang. Dat ze bouwkunde studeerde was bijvoorbeeld best stoer, in haar tijd waren dat eigenlijk altijd mannen. En toen ze in de Tweede Wereldoorlog in de gevangenis terechtkwam, maakte ze elke dag grappige tekeningen. Als ontwerper had Cora een duidelijke boodschap: een Landhuis Klein Swaenenburgh Regentesselaan 4 1920 J.D. Dijs bouwen van een landhuis i.o.v. G.A. Tindal 1921 Plaatsen van een houten schuurtje 1930 D.A. van Zanten i.o.v. J. Foppes Oprichten van een autogarage en verbouwen van het perceel 1932 W. Knegt verbouwen van het perceel 1957 Cora Nicolai-Chaillet i.o.v. den Heer H. Prinsverbouwen hal en ... In die jaren na de oorlog maakt Nicolaï een lange reis die voortvloeit uit zijn deelname aan de Prix de Rome voor Schone Bouwkunst. In 1948-1949 reist hij met mede-prijswinn...

INFORMATIE

AUTEUR
Wies van Moorsel
DIMENSIE
6,65 MB
BESTANDSNAAM
Cora Nicolai-Chaillet.pdf

OMSCHRIJVING

Ruimtelijkheid, doelmatigheid, flexibiliteit en gelegenheid bieden voor uiteenlopende activiteiten, zo kan met de ontwerpvisie van de interieur architect Cora Nicolaï-Chaillet samenvatten. En: wonen is een levenskunst, waarvan mensen zich bewust moeten worden. Cora Nicolaï-Chaillet, die in de oorlogsjaren en in de periode kort daarna was opgeleid, ontwierp volgens modernistische opvatting, en was ook haar leven lang actief als propagandiste van de mogelijkheden die het moderne interieur de bewoner bood. Tegenover het 'stofprincipe' van de traditionele architectuur, met zijn dikke wanden, gordijnen en vloerbedekking en zware meubelen, die erop gericht waren bewoners bescherming te bieden tegen een mensvijandige buitenwereld, stond het moderne 'ruimteprincipe': bescherming had zijn functie verloren, de mens had zich immers vrijgemaakt en de inrichting van het huis moest de ontplooiing stimuleren.

Wil je het boek lezen?Cora Nicolai-Chaillet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wies van Moorsel. Lezen Cora Nicolai-Chaillet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN