95 stellingen over het humanisme

95 stellingen over het humanisme - Ignace Demaerel | Northernlights300.org

...veel terechte kritiek geuit op de Kerk en dat was ook nodig en bevrijdend voor de Kerk zelf ... Humanisme - Humanistisch Verbond ... . Maar niet alle kritiek was en is gewettigd: het is historisch niet eerlijk om de middeleeuwen te beoorde-len met maatstaven van eeuwen later. En het is te gemakkelijk om voor álles 95 stellingen over het humanisme Gepost door: Maarten door Wouter Van Hoof - Naar het voorbeeld van de hervormer Maarten Luther, wiens 95 stellingen zowat de ontstaansmythe van het protestantisme vormen, tracht Demaerel wat hij de huidige levensbeschouwelijke crisis noemt te omschrijven, historisch te plaatsen en te remediëren. 95 stellingen over het humanisme - Christendom en Verlichting, secularisme en vrijzinnigh ... 95 stellingen - Wikipedia ... . 95 stellingen over het humanisme - Christendom en Verlichting, secularisme en vrijzinnigheid Ignace Demaerel Categorie: Geloofszaken € 21,49 - + Het leek een beetje op een provocatie. Het Vrije Woord uitnodigen om het boekje 95 stellingen over het humanisme van godsdienstleraar en pastor Ignace Demaerel te recenseren.Die uitdaging wou ik wel aannemen. Maar het bleek een taaie kluif. 95 stellingen over het humanisme - Christendom en Verlichting, secularisme en vrijzinnigheid. Author: Ignace Demaerel. Category: Religion. Number of pages: 232. Illustrated: Yes. Format/size: Paperback 16 x 24 cm. Release date: 22-09-2017. ISBN: 978-94-0223-915-7 / 9789402239157 Over deze stellingen zijn humanisten het over het algemeen veel met elkaar eens. Deze onderwerpen en de standpunten staan dus voor belangrijke, gedeelde meningen van deze groep personen. Van de acht belangrijkste onderwerpen worden de standpunten vanuit het humanisme duidelijk op de volgende manier geformuleerd: 95 stellingen over het humanisme (eBook) Hallo! Op zoek naar een 95 stellingen over het humanisme-boek geschre...

INFORMATIE

AUTEUR
Ignace Demaerel
DIMENSIE
6,94 MB
BESTANDSNAAM
95 stellingen over het humanisme.pdf

OMSCHRIJVING

Sinds de toenemende secularisatie is de plaats van God en godsdienst steeds meer problematisch in onze westerse cultuur. Maar wat is het alternatief voor het christelijke erfgoed van Europa? Humanisme stelt de méns centraal in alles, maar: kan je ‘geloven in de mens’ zoals je in God kan geloven? Is dit echt wel rationeel en houdbaar? En vooral: wordt onze maatschappij daardoor ménselijker? Kan je ‘God’ zomaar wissen uit onze cultuur en onze waarden zonder dat deze als een pudding inzakken? De vrijzinnigheid is altijd uitermate kritisch geweest tegenover de Kerk – en op zich mag dat ook – maar wat als we haar eens met dezelfde criteria beoordelen?

Wil je het boek lezen?95 stellingen over het humanisme in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ignace Demaerel. Lezen 95 stellingen over het humanisme Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN