Sailing Letters Journaals 5 - Buitgemaakt en teruggevonden

Sailing Letters Journaals 5 - Buitgemaakt en teruggevonden - Erik van der Doe | Northernlights300.org

...en Engeland hebben nogal wat zeeslagen met elkaar uitgevochten ... Amazon.fr - Buitgemaakt en teruggevonden: Nederlandse ... ... . Over en weer werden schepen tot zinken gebracht of veroverd. Scheepsladingen werden, samen met de aanwezige post, tot 'prijs' verklaard. De Engelsen maakten keurige beschrijvingen van de Nederlandse buit en de bemanningen van de gekaapte schepen werden uitvoerig verhoord. Ieder Sailing Letters Journaal bevat transcripties van opmerkelijke brieven en documenten met afbeeldingen op de bijbehorende dvd.Erik van der Doe (1957), Perry Moree (1960) en Dirk J. Tang ( ... Buitgemaakt en teruggevonden. Nederlandse brieven en ... ... .Erik van der Doe (1957), Perry Moree (1960) en Dirk J. Tang (1947) zijn allen maritiem-historici. Erik van der Doe, Perry Moree & Dirk J. Tang (red.) m.m.v. Peter de Bode, Buitgemaakt en teruggevonden. Buitgemaakt en teruggevonden. Nederlandse brieven en scheepspapieren in een Engels archief. Gedrukt boek . ... Sailing letters journaal Meer informatie Uitgever Walburg Pers, Zutphen Verschenen 2013 ISBN 9789057309182 Kenmerken 348 pagina's, 25 cm, illustraties Aantekening Sailing Letters Journaals 5 - Buitgemaakt en teruggevonden. Tina Topper / 85 Het geheim van de zee (Dubbeldik) De Zin Van Het Leven. waarom we altijd tijd te kort komen. Niets. Wachten op monsieur Bellivier. De helende runen. LUP Academic 1 - Het bolwerk van de vrijheid. Karel Klus bouwt een huis. De zelfstandige mens. Noté /5: Achetez Buitgemaakt en teruggevonden: Nederlandse brieven en scheepspapieren in een Engels archief de Doe, Erik van der, Moree, Perry, Tang, Dirk J.: ISBN: 9789057309182 sur amazon.fr, des millions de livres livrés chez vous en 1 jour Ieder Sailing Letters Journaal bevat transcripties van opmerkelijke brieven en documenten met afbeeldingen op de bijbehorende dvd.Erik van der Doe (1957), Perry Moree (1960) en Dirk J. Tang (1947) zijn allen maritiem-historici. Erik van der Doe, Perry Moree & Dirk J. Tang (red.) m.m.v. Peter de Bode, Buitgemaakt en teruggevonden. De prinsessen van Fantasia - De Koningin van de slaap is een geweldig boek. We raden u aan het boek van De prinsessen van Fantasia - De Koningin van de slaap PDF te downloaden op onze website bank72.nl Er zijn ook andere boeken van de auteur De prinsessen van Fantasia - De Koningin van de slaap Compra Buitgemaakt en teruggevonden: Nederlandse brieven en scheepspapieren in een Engels archief. SPEDIZIONE GRATUITA su ordini idonei We starten onze dienstverlening gefaseerd weer op. Vanaf 4 juni bezoek aan Leeszaal Bijzondere Collecties beperkt mogelijk. Haal het slechtste uit jezelf! is een geweldig boek. We raden u aan het boek van Haal het slechtste uit jezelf! PDF te downloaden op onze website bank72.nl Er zijn ook andere boeken van de auteur Haal het slechtste uit jezelf!...

INFORMATIE

AUTEUR
Erik van der Doe
DIMENSIE
10,1 MB
BESTANDSNAAM
Sailing Letters Journaals 5 - Buitgemaakt en teruggevonden.pdf

OMSCHRIJVING

Sailing Letters Journaals 5 - Buitgemaakt en teruggevonden 1e druk is een boek van Erik van der Doe uitgegeven bij Walburg Pers. ISBN 9789057309182 Nederland en Engeland hebben nogal wat zeeslagen met elkaar uitgevochten. Over en weer werden schepen tot zinken gebracht of veroverd. Scheepsladingen werden, samen met de aanwezige post, tot 'prijs' verklaard. De Engelsen maakten keurige beschrijvingen van de Nederlandse buit en de bemanningen van de gekaapte schepen werden uitvoerig verhoord. De verslagen daarvan werden - samen met honderdduizenden in beslag genomen papieren - eeuwenlang bewaard, aanvankelijk in de donkere kelders en tochtige zolders van de Tower of London en later in The National Archives. Niemand keek ooit om naar deze unieke verzameling, die meer dan 38.000 zakelijke en persoonlijke brieven bevat van en aan Nederlandse zeelieden, kooplieden en hun familie. Veel van deze brieven bereikten nooit hun bestemming. Sommige zijn tot op de dag van vandaag niet eens geopend. Pas in 1980 werden deze Prize Papers door een Nederlandse onderzoeker ontdekt. Het bestaan van deze archiefschat bleef echter slechts in kleine kring bekend. De omvang van het materiaal is indrukwekkend en uniek en de brieven zelf geven een goed beeld van het alledaagse leven in de 17de en 18de eeuw. Ieder Sailing Letters Journaal bevat transcripties van opmerkelijke brieven en documenten met afbeeldingen op de bijbehorende dvd. In dit dubbeldikke vijfde en laatste deel komt een veelheid aan verloren gewaande brieven en scheepspapieren aan bod. Zo is er een verslag van het vertrek van de Hollanders uit Nieuw-Amsterdam, een relaas van de opstand aan boord van een Zeeuws slavenschip, nauwelijks bewaard huiswerk van stuurlieden, uniek drukwerk van het Bataviaas Genootschap en een onbekend gedicht uit Suriname, de beschrijving van de vracht van het laatste porseleinschip uit China en de perikelen rondom een saluutincident op de Antillen, alles buitgemaakt en teruggevonden in een Engels archief. Het project Sailing Letters is een initiatief van de Koninklijke Bibliotheek in samenwerking met het Nationaal Archief, de Universiteit Leiden en de Samenwerkende Maritieme Fondsen.

Wil je het boek lezen?Sailing Letters Journaals 5 - Buitgemaakt en teruggevonden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Erik van der Doe. Lezen Sailing Letters Journaals 5 - Buitgemaakt en teruggevonden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN