De Bende Van Magliana

De Bende Van Magliana - Giancarlo de Cataldo | Northernlights300.org

...de Brigades kidnapten in 1978 de politicus Aldo Moro, de Russen vielen in 1979 Afghanistan binnen en een neofascistische groepering pleegde in 1980 een bloedige bomaanslag in Bologna, waarbij meer dan ... Fatti della Banda della Magliana - vpro cinema - VPRO ... ... De Bende Van Magliana (Onbekende bindwijze). Tussen 1975 en het begin van de jaren negentig hield een geheimzinnige bende Rome in een ijzeren greep: De... De bende van Magliana bij literatuur-kopen.nl. Voor al je literatuur en romans. Tussen 1975 en het begin van de jaren negentig hield een geheimzinnige bende Rome in een ijzeren greep. De bende van Magliana ontstond op een cruciaal moment in de ... De bende van Magliana (e-Book) - Giancarlo de Cataldo ... ... .nl. Voor al je literatuur en romans. Tussen 1975 en het begin van de jaren negentig hield een geheimzinnige bende Rome in een ijzeren greep. De bende van Magliana ontstond op een cruciaal moment in de Italiaanse geschiedenis: de rode Brigades kidnapten in 1978 de politicus Aldo Moro, de Russen vielen Afghanistan binnen in 1979 en een neofascistische groepering pleegde in 1980 een bloedige bomaanslag in De Bende van Magliana kende tientallen leden, en onderhield banden met de maffia, neo-fascistische terroristen, deviante afdelingen van de geheime dienst Sismi en diverse andere mysterieuze organisaties. De leden handelden in drugs en wapens, voerde desgewenst liquidaties uit en verwierf door al die activiteiten een grote rijkdom. De bende van Magliana | ISBN 9789048804818 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De Cataldo - De bende van Magliana.indd 6 18-3-2010 13:11:51. Voor Tiziana De Cataldo - De bende van Magliana.indd 7 18-3-2010 13:11:51 'H et beperken tot een m inim um , het rationaliseren van het bloed-vergieten is een com m ercieel principe< Bertolt Brecht, opm erkingen De bende van Magliana De Bende van Magliana (Italiaans: Banda della Magliana) was een criminele vereniging in Italië, genoemd naar de Romeinse wijk Magliana, waar een deel van de leden woonde. In de jaren zeventig en `80 m...

INFORMATIE

AUTEUR
Giancarlo de Cataldo
DIMENSIE
6,72 MB
BESTANDSNAAM
De Bende Van Magliana.pdf

OMSCHRIJVING

Tussen 1975 en het begin van de jaren negentig hield een geheimzinnige bende Rome in een ijzeren greep: De bende van Magliana ontstond op een cruciaal moment in de Italiaanse geschiedenis: de Rode Brigades kidnapten in 1978 de politicus Aldo Moro, de Russen vielen Afghanistan binnen in 1979 en een neofascistische groepering pleegde in 1980 een bloedige bomaanslag in Bologna, waarbij meer dan honderd doden vielen. De bende van Magliana kende tientallen leden, en onderhield banden met de mafia, neofascistische terroristen, deviante afdelingen van de geheime dienst en diverse mysterieuze organisaties. Ze handelde in drugs en wapens, voerde liquidaties uit en verwierf grote rijkdom. Ook onderhield ze contacten op regeringsniveau: zo werd de bende gevraagd uit te zoeken wat de verblijfplaats van de ontvoerde Moro was maar werd de - correcte - informatie door bepaalde politici genegeerd. Wel werd de bende gevraagd een journalist te liquideren die een dossier over Moro's detentie had samengesteld.

Wil je het boek lezen?De Bende Van Magliana in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Giancarlo de Cataldo. Lezen De Bende Van Magliana Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN