Zo andersom is alles misschien

Zo andersom is alles misschien - Schutter Dirk de | Northernlights300.org

...ek als AndersOm is zo belangrijk! Geregeld kwam ik berichten van AndersOm tegen op Facebook en dacht: hm, misschien ben ik te oud, ik woon niet meer in Spakenburg ... Wie we zijn - Andersom ... .. Maar na een tijdje ben ik toch een keer gaan kijken en voelde mij er vanaf het eerste moment 'thuis '. In 'Zo andersom is alles misschien' worden gedichten gelezen. De gedichten worden zorgvuldig becommentarieerd: ze worden op zichzelf gelezen; van welke bundel ze deel uitmaken of hoe ze passen in h... In 'Zo andersom is alles misschien' worden gedichten gelezen. De gedichten worden zorgvuldig becommentarieerd: ze worden op zichzelf gelezen; van welke bundel ... Boek: Zo andersom is alles misschien - Geschreven door ... ... ... In 'Zo andersom is alles misschien' worden gedichten gelezen. De gedichten worden zorgvuldig becommentarieerd: ze worden op zichzelf gelezen; van welke bundel ze deel uitmaken of hoe ze passen in h... Misschien is het anders komt langzaam op gang. Hier moet je even doorheen want het einde maakt het meer dan de moeite waard. En ook al gaat het verhaal in het begin langzaam, wel is het over het algemeen fijn om te lezen. ... Er is dan opeens zoveel diepgang en het is zo mooi, zo zielig, zo intens, lief, geweldig, goed. Alles komt samen. Laten we alles eens anders bekijken vandaag. (of morgen!)... Vandaag wordt het Andersom-dag! Pessimisten.. zijn dat niet realistische optimisten? Het valt niet te ontkennen; de winter is weer in aantocht. De pepernoten, die sinds 1 september weer ik menig drogisterij en supermarkt liggen te lonken, bevestigen het vermoeden nog maar eens....

INFORMATIE

AUTEUR
Schutter Dirk de
DIMENSIE
11,14 MB
BESTANDSNAAM
Zo andersom is alles misschien.pdf

OMSCHRIJVING

In 'Zo andersom is alles misschien' worden gedichten gelezen. De gedichten worden zorgvuldig becommentarieerd: ze worden op zichzelf gelezen; van welke bundel ze deel uitmaken of hoe ze passen in het volledige oeuvre van de dichter in kwestie, is van ondergeschikt belang. Zowel Vlaamse (Jos de Haes) als Nederlandse (Hans Faverey), zowel bekende (Rutger Kopland) als minder bekende (Bart Janssen) dichters komen aan bod. De ondertitel van het boek is 'Tussen dichten en denken'. Daarmee geeft de auteur te kennen dat de aandacht voor het literaire en het poëtische in de lectuur gepaard gaat met een filosofische interesse. Lezen speelt zich af tussen dichten en denken, op het kruispunt tussen de literaire zegging en de filosofische waarheid. Op dat kruispunt komt een existentiële ervaring tot stand waarin het vertrouwde vreemd en het vreemde vertrouwd wordt. De verwondering blijft: ontroerd door poëtische woorden en beelden, onderzoekt de auteur hoe zin geboren wordt uit het zintuiglijke en een materiële neerslag vindt in het retorische labyrint van de taal.Dirk De Schutter (Aalst, 1954) is literatuurwetenschapper en filosoof. Recente publicaties: 'Het catastrofale'(Klement, 2014) en (samen met Remi Peeters) 'Hannah Arendt: Politiek denker'(Klement, 2015).

Wil je het boek lezen?Zo andersom is alles misschien in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Schutter Dirk de. Lezen Zo andersom is alles misschien Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN