Lied van de eenheid, Sjier HaJichoed

Lied van de eenheid, Sjier HaJichoed - Lia van Aalsum | Northernlights300.org

...j u thuisbezorgd: Bindwijze: Boek, Paperback (26-06-2013) Genre: Voordelen van bookspotdé online boekwinkelboeken op werkdagen voor 23 ... PDF Interpretatie-sep2011-3233 - Arian Verheij ... .00 Uur besteld, morgen in huiswordt vip en bespaar tot 20% korting op boekenscherpe aanbiedingenuitstekende. ... Lied van de eenheid, Sjier HaJichoed - Lia van. 5 5 x gezien 0 0 x bewaard sinds 18 apr. '19, 02:56. 'Lied van de eenheid, Sjier HaJichoed, bijbelse beroering in een spiritueel geschrift' door Lia van Aalsum - Onze prijs: €22,00 - Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen Gratis verzending. Lied van de eenheid, Sjier HaJichoed Lia van Aalsum • Boek • paperback. Samenvatting . ... Deze vragen verkent een joodse denker ... Lied van de eenheid, Sjier HaJichoed - Lia van Aalsum ... ... . Lied van de eenheid, Sjier HaJichoed Lia van Aalsum • Boek • paperback. Samenvatting . ... Deze vragen verkent een joodse denker uit het middeleeuwse Rijnland in het Lied van de Eenheid. Gedreven zoekt hij naar antwoorden in zijn bijzondere hymne die honderden Bijbelcitaten verbergt. Lied van de Eenheid, Sjier haJichoed. In de maand juni verschijnt bij uitgeverij Eburon een nieuw boek van Lia van Aalsum, getiteld Lied van de Eenheid, Sjier haJichoed. Bijbelse beroering in een mystiek geschrift. Op aansprekende wijze neemt zij de lezer mee in een aantal Bijbels-intertekstuele weefsels die de middeleeuwse dichter in deze ... Hoe kan een mens 'God' op passende wijze eerbiedigen? Wat weten wij van deze dragende kracht van alle zijn? Intiem aanwezig, maar onvergelijkbaar anders; liefdevol gidsend, maar bij tijde pijnlijk confronterend. Hoe kunnen wij leven met JHWH?Deze vragen verkent een joodse denker uit het middeleeuwse Rijnland in het Lied van de Eenheid. Gedreven zoekt hij naar antwoorden in zijn bijzondere ... Hoe kan een mens 'God' op passende wijze eerbiedigen? Wat weten wij van deze dragende kracht van alle zijn? Intiem aanwezig, maar onvergelijkbaar anders; liefdevol gidsend, maar bij tijde pijnlijk confronterend. Hoe kunnen wij leven met JHWH?Deze vragen verkent een joodse denker uit het middeleeuwse Rijnland in het Lied van de Eenheid. Gedreven zoekt hij naar antwoorden in zijn bijzondere ... Lia van Aalsum Lied van de Eenheid, Sjier HaJichoed. bijbelse beroering in een spiritueel geschrift. Gedrukt boek . ...

INFORMATIE

AUTEUR
Lia van Aalsum
DIMENSIE
7,21 MB
BESTANDSNAAM
Lied van de eenheid, Sjier HaJichoed.pdf

OMSCHRIJVING

Hoe kan een mens 'God' op passende wijze eerbiedigen? Wat weten wij van deze dragende kracht van alle zijn? Intiem aanwezig, maar onvergelijkbaar anders; liefdevol gidsend, maar bij tijde pijnlijk confronterend. Hoe kunnen wij leven met JHWH?Deze vragen verkent een joodse denker uit het middeleeuwse Rijnland in het Lied van de Eenheid. Gedreven zoekt hij naar antwoorden in zijn bijzondere hymne die honderden Bijbelcitaten verbergt. Wij volgen de mysticus in een aantal van deze intertekstuele netwerken. Als een spirituele leraar gidst hij ons door de Tenach ofwel het Oude Testament. Keer op keer verrast hij ons met prachtige Bijbelteksten en met zijn kritische blik op het geestelijk leven. Hij prikkelt ons denken over God en over onszelf. Maar ook voedt hij het verlangen. Wie dit lied aandachtig volgt, ontkomt niet aan de ontzagwekkende kracht die schuilgaat in de Naam JHWH.Lia van Aalsum (1962) werkt als theologe in het hoger onderwijs (spiritualiteit van de leraar), de wetenschap (Bijbelse spiritualiteit) en de spiritualiteitvorming (diverse organisaties). In 2010 promoveerde zij op deze joodse tekst (Radboud Universiteit, cum laude).

Wil je het boek lezen?Lied van de eenheid, Sjier HaJichoed in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lia van Aalsum. Lezen Lied van de eenheid, Sjier HaJichoed Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN