Boom Masterreeks - Medische aansprakelijkheid

Boom Masterreeks - Medische aansprakelijkheid - R.P. Wijne | Northernlights300.org

... 9789462904293 | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf duch Amazon ... Boek: Aansprakelijkheid voor zorggerelateerde schade ... ... . Buy Aansprakelijkheid voor zorggerelateerde schade: de geneeskundige behandeling en de aansprakelijkheid bij schade van de patiënt (Boom Masterreeks) 01 by Rolinka Wijne (ISBN: 9789462904293) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Aansprakelijkheid voor zorggerelateerde schade - Boom Masterreeks van Rolinka Wijne (boek, paperback, ISBN 9789089748010). In een fors aantal gevallen wordt in de zorg vermijdbare schade veroorzaakt. Slechts in ... Bureau ISBN - Medische aansprakelijkheid ... . In een fors aantal gevallen wordt in de zorg vermijdbare schade veroorzaakt. Slechts in een fractie van de gevallen... Videocursus van Stichting Migratierecht Nederland i.s.m. Boom juridisch opleidingen. In deze videocursus wordt besproken welke mogelijkheden het EU Handvest biedt in het asiel- en migratierecht. Docent mr. A. Pahladsingh bespreekt tevens relevante rechtspraak van het Hof van Justitie EU en de nationale rechter over het Handvest. Op 1 oktober 2019 treedt de Spoedwet in werking. De spoedwet regelt, behalve de beëindiging van de digitale pilots, vooral de invoering van een nieuw systeem voor de mondelinge behandeling voor zowel de nieuwe dagvaardings- als verzoekschriftzaken....

INFORMATIE

AUTEUR
R.P. Wijne
DIMENSIE
7,58 MB
BESTANDSNAAM
Boom Masterreeks - Medische aansprakelijkheid.pdf

OMSCHRIJVING

Patiënten kunnen tijdens of in verband met een geneeskundige behandeling door een arts te maken krijgen met (vermijdbare of onbedoelde) schade, in de zin van lichamelijk letsel, geestelijk letsel, of een aantasting van het zelfbeschikkingsrecht. Heeft de schade zich gemanifesteerd, dan is één van de behoeften van de patiënt het verkrijgen van een vergoeding ter compensatie van die schade. Doorgaans wordt het civiele aansprakelijkheidsrecht gebruikt om de vergoeding te realiseren. Er is immers geen ander 'recht' dat een compensatiefunctie kent. Het thema van dit boekje betreft dan ook het civiele aansprakelijkheidsrecht als middel om schade te verhalen. Centraal staat de vraag aan welke voorwaarden moet zijn voldaan wil de patiënt via het civiele aansprakelijkheidsrecht zijn schade kunnen verhalen op de hulpverlener. Bedoelde voorwaarden worden in dit boekje beschreven en geanalyseerd. Het doel is de lezer een overzicht te verschaffen van en inzicht te bieden in de werking van het civiele aansprakelijkheidsrecht in medische kwesties.Rolinka Wijne is na haar opleiding als rechterlijk ambtenaar in opleiding in de advocatuur werkzaam geweest waar zij zich onder meer bezig heeft gehouden met 'medische aansprakelijkheid'. Ervaring met medische kwesties deed zij voorts op als lid-jurist in de medische tuchtcolleges en als docent gezondheidsrecht. Haar kennis en ervaring heeft zij bovendien gebundeld in een promotieonderzoek. September 2013 promoveerde zij op het onderwerp 'Aansprakelijkheid voor zorggerelateerde schade'. Het onderhavige boekje is daarvan een korte afspiegeling.

Wil je het boek lezen?Boom Masterreeks - Medische aansprakelijkheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R.P. Wijne. Lezen Boom Masterreeks - Medische aansprakelijkheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN