Universiteit & Samenleving 7 - De belofte van vitamines

Universiteit & Samenleving 7 - De belofte van vitamines - Pim Huijnen | Northernlights300.org

...e eeuw gedomineerd door de ontdekking van de vitamines ... Download PDF D.D. ... . De belofte die daarvan uitging, zorgde in de jaren ... (Hilversum), ISBN 9789087042417 (Universiteit & samenleving ; 7). Research conducted at: Universiteit van Amsterdam 'De belofte van vitamines, voedingsonderzoek tussen universiteit, industrie en overheid 1918-1945' door Pim Huijnen - Onze prijs: €20,00 - Verwachte levertijd ongeveer 6 werkdagenGratis verzending. Het beeld van de universiteit als ivoren toren stamt ... Boek: De belofte van vitamines - Geschreven door Pim Huijnen ... . Het beeld van de universiteit als ivoren toren stamt van eind negentiende eeuw. Maar lang bleek het ideaal van 'zuivere' De belofte van vitamines, Pim Huijnen - Paperback - 9789087042417 | AKO boeken De belofte van vitamines. voedingsonderzoek tussen universiteit, industrie en overheid 1918-1945. PIM HUIJNEN. Prijs: € 20,00: Levertijd: 5 tot 7 werkdagen: Bindwijze: Boek, Paperback (09-05-2017) Buy De belofte van vitamines: voedingsonderzoek tussen universiteit, industrie en overheid 1918-1945 (Universiteit & Samenleving) 01 by Pim Huijnen (ISBN: 9789087042417) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Het beeld van de universiteit als ivoren toren stamt van eind negentiende eeuw. Maar lang bleek het ideaal van 'zuivere' wetenschap, los van enig maatschappelijk nut, niet houdbaar. Wetenschappers voelden in toenemende mate de drang onderzoek te doen dat aansloot bij behoeftes uit de samenleving - niet in de laatste plaats door de opkomende industrie. Boeken van Pim Huijnen koop je eenvoudig online bij bol.com Gratis retourneren 30 dagen bedenktijd Snel in huis. Ga naar zoeken Ga naar hoofdinhoud. Door de coronacrisis is het erg druk. De kans is groot dat de bezorging van je bestelling of reactie van onze klantenservice of partner langer duurt, excuses. Het beeld van de universiteit als ivoren toren stamt van eind negentiende eeuw. Maar lang bleek het ideaal van 'zuivere' wetenschap, los van enig maatschappelijk nut, niet houdbaar. Wetenschappers voelden in toenemende mate de drang onderzoek te doen dat aansloot bij behoeftes uit de samenleving niet in de laatste plaats door de opkomende industrie. Bestel De belofte van vitamines van Pim Huijnen. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd 7. Pim Huijnen, De belofte van vit...

INFORMATIE

AUTEUR
Pim Huijnen
DIMENSIE
12,99 MB
BESTANDSNAAM
Universiteit & Samenleving 7 - De belofte van vitamines.pdf

OMSCHRIJVING

Mogen academische onderzoekers de industrie dienen? Die onverminderd actuele vraag werd aan het begin van de twintigste eeuw relevant. Het beeld van de universiteit als ivoren toren stamt van eind negentiende eeuw. Maar lang bleek het ideaal van 'zuivere' wetenschap, los van enig maatschappelijk nut, niet houdbaar. Wetenschappers voelden in toenemende mate de drang onderzoek te doen dat aansloot bij behoeftes uit de samenleving ¿ niet in de laatste plaats door de opkomende industrie. Pim Huijnen schetst deze ontwikkeling aan de hand van het voedingsonderzoek. Dat werd vanaf begin twintigste eeuw gedomineerd door de ontdekking van de vitamines. De belofte die daarvan uitging, zorgde in de jaren twintig en dertig voor een groeiende verstrengeling tussen academische onderzoekers, de industrie en de overheid. Centraal in dit boek staan de niet geringe gevolgen daarvan voor de universitaire wetenschap.

Wil je het boek lezen?Universiteit & Samenleving 7 - De belofte van vitamines in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Pim Huijnen. Lezen Universiteit & Samenleving 7 - De belofte van vitamines Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN