Inleiding tot het belgische arbeidsrecht

Inleiding tot het belgische arbeidsrecht - Frank Hendrickx | Northernlights300.org

... wg. historisch Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Synopsis van het Belgische arbeidsrecht, geschreven door Ria Janvier & Wilfried Rauws ... HC 1-Samenvatting - Samenvatting Synopsis van het Belgisch ... ... . De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over vub, sociaal recht, wilfried rauws, vrije universiteit brussel, synopsis van het Belgisch arbeidsrecht, sociaal ... Dit boek is een beknopt overzicht van het arbeidsrecht in Belgi? en is bedoeld als introductie tot het sociaal recht voor economiestudenten in de bac ... Inleiding tot het Belgische arbeidsrecht - Jurisquare ... ... Dit boek is een beknopt overzicht van het arbeidsrecht in Belgi? en is bedoeld als introductie tot het sociaal recht voor economiestudenten in de bacheloropleiding. Daarom is deze inleiding op de praktijk gericht. De klemtoon ligt vooral op de individuele arbeidsovereenkomst naar Belgisch recht. Het privaatrecht is naar Belgisch recht het geheel van rechtsregels dat de onderlinge rechtsverhoudingen tussen personen beheerst, en beoogt de private belangen van individuen of groepen van individuen te regelen. Privaatrecht is niet te verwarren met burgerlijk recht in strikte zin, dat een rechtstak is van het privaatrecht. Privaatrecht staat tegenover het publiekrecht Handboek 'Inleiding tot het recht' dat verkrijgbaar is bij Acco. VRG-codex 2019-2020 die verkrijgbaar is bij de cursusdienst van Politika. Digitaal studiemateriaal (slides) behoort tot de leerstof en wordt aan de studenten via het digitale leerplatform TOLEDO ter beschikking gesteld. Referentie handboek: Tilleman, B. en Demarsin, B. (2019). Het coronavirus heeft een immense impact op onze samenleving, de manier waarop bedrijven functioneren en mensen (samen)werken. Omwille van de nood aan duiding en richting in het domein van het arbeidsrecht, groepeert deze bijdrage een aantal vragen en antwoorden betreffende welzijnsverplichtingen, privacybescherming, telewerk en de schorsing van de arbeidsovereenkomst, onder meer rekening ......

INFORMATIE

AUTEUR
Frank Hendrickx
DIMENSIE
4,22 MB
BESTANDSNAAM
Inleiding tot het belgische arbeidsrecht.pdf

OMSCHRIJVING

Het arbeidsrecht omvat het geheel van rechtsregels die betrekking hebben op individuele arbeidsrelaties, collectieve arbeidsverhoudingen en de arbeidsmarkt. Dit boek is geschreven als inleiding tot het Belgische arbeidsrecht.Dit werk:beoogt een toegankelijke kennismaking met de regels en principes van het arbeidsrecht in Belgiëverschaft basiskennis en basisinzichtenlaat de belangrijkste leerstukken van het Belgische arbeidsrecht aan bod komenDaarbij wordt een systematisering van het arbeidsrecht aangeboden in een logisch en gestructureerd geheel. Het werk is georiënteerd op het positieve recht, met aandacht voor en verwijzing naar de primaire bronnen, zoals wetgeving, nationale collectieve arbeidsovereenkomsten en rechtspraak.

Wil je het boek lezen?Inleiding tot het belgische arbeidsrecht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frank Hendrickx. Lezen Inleiding tot het belgische arbeidsrecht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN