Vrouw en Politiek in België

Vrouw en Politiek in België - Leen van Molle | Northernlights300.org

...ogen. L. VAN MOLLE; E. GUBIN - NU TE KOOP - 1998 - * Historische studie over de deelname van vrouwen aan de Belgische politiek * In opdracht van en met een voorwoord van minister Miet Smet … | Veilig & direct bestellen via Books in Belgium, de slimme keuze van meer dan 1200 boekverkopers! Vijftig jaar na de invoering van het vrouwenkiesrecht in België maken Nederlands- en Franstalige historicae een balans op ... Vrouw en politiek in Belgie tweedehands kopen - €22.5 ... ... . Ze onderzoeken of het kiesrecht heeft geleid tot een actief vrouwelijk politiek engagement. Het antwoord op die vraag is negatief (de deelname van vrouwen aan de politiek blijft bedroevend laag), de verklaring voor dat antwoord complex. Steeds meer vrouwen bekleden politieke topposities. België heeft zelfs voor de eerste keer in zijn geschiedenis een vrouwelijke premier. Is de strijd om de zogenaamde 'femicr ... Welke vrouwen gingen Liesbeth Homans voor aan de top van ... ... . Ze onderzoeken of het kiesrecht heeft geleid tot een actief vrouwelijk politiek engagement. Het antwoord op die vraag is negatief (de deelname van vrouwen aan de politiek blijft bedroevend laag), de verklaring voor dat antwoord complex. Steeds meer vrouwen bekleden politieke topposities. België heeft zelfs voor de eerste keer in zijn geschiedenis een vrouwelijke premier. Is de strijd om de zogenaamde 'femicratisering' van het ... Gendergelijkheid België scoort slechter op gelijkheid tussen mannen en vrouwen dan Rwanda en Filipijnen Vera Jourova, Europees Commissaris voor onder meer gendergelijkheid. In België moeten politieke partijen ongeveer evenveel mannen als vrouwen op hun kandidatenlijsten zetten. En de nummers één en twee van een lijst mogen niet van hetzelfde geslacht zijn. En al die onderzoeken concluderen dat er een duidelijk verband is: hoe meer vrouwen, hoe meer wetten en beleidsmaatregelen die goed zijn voor vrouwen en die gelijkheid bevorderen. Het aandeel vrouwen in de politiek is dus een belangrijke voorwaarde voor gendergelijkheid in de maatschappij....

INFORMATIE

AUTEUR
Leen van Molle
DIMENSIE
7,96 MB
BESTANDSNAAM
Vrouw en Politiek in België.pdf

OMSCHRIJVING

* Historische studie over de deelname van vrouwen aan de Belgische politiek*In opdracht van en met een voorwoord van minister Miet Smet*Met een repertorium van alle Belgische vrouwen in de politiek1948: de Belgische vrouwen verkrijgen kiesrecht voor de wetgevende Kamers. Vijftig jaar later maakt een equipe van historicae, in opdracht van minister van Tewerkstelling, Arbeid en Gelijke-Kansenbeleid Miet Smet, de balans op. Zij onderzoeken of dit kiesrecht de hefboom is geworden voor een actief vrouwelijk politiek engagement. Hun onderzoek toont aan dat tussen 1948 en 1998 een nagenoeg vergeten wereld ligt van vrouwelijke ambities en onverschilligheid, van mannelijke welwillendheid en onbegrip, van partijpolitiek pragmatisme en electoraal opportunisme, van vrouwelijke toegeeflijkheid en feministische rebellie.Op basis van nieuw onderzoek in pers en partijarchieven en van tientallen mondelinge en schriftelijke getuigenissen van vrouwelijke politici, wordt gepeild naar de complexe verklaring voor de nog altijd geringe deelname van vrouwen aan de politiek. De lezer wordt geïntroduceerd in het langzame emancipatieproces van de vrouw in de Belgische samenleving, vanaf 1830 tot heden.

Wil je het boek lezen?Vrouw en Politiek in België in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Leen van Molle. Lezen Vrouw en Politiek in België Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN