Ik geloof het wel

Ik geloof het wel - Hein Stufkens | Northernlights300.org

..., M'Lord. Ik geloof het wel: 10 geboden. Redactie: Nick de Vries ... Ik geloof het wel: De dominee en de imam (3) - De Brug ... . Datum: woensdag 19 februari 2020 16:50 Het was een winderige en regenachtige avond, maar gelukkig had een groot aantal mensen de moeite genomen om naar de Levensbron te komen. Het zevende gebod was aan de orde. In de reeks van ... Ik geloof het wel: De dominee en de imam (3) Ik geloof het wel! Foto: Anneke van der Velde. Redactie: Nick de Vries. Datum: donderdag 6 juni 2019 09:25 Anneke van der velde en haa ... Ik geloof het wel: De dominee en de imam (3) - De Brug ... . Datum: donderdag 6 juni 2019 09:25 Anneke van der velde en haar dochter Geerke staan ieder op hun eigen manier in het geloof. Van der velde is ... Ik geloof het wel: bezinnen in coronatijd. Fotobijschrift foto 1: Moeder Anneke voorganger Vrijzinnige Gemeente Kampen. Redactie: Nick de Vries. Datum: woensdag 27 mei 2020 09:25 Het is een valkuil. Om als reactie ... Ik geloof het wel WILLEM PEKELDER 20 oktober 2016, 1:33. CDA, CU en SGP wezen het VVD-voorstel tot stervenshulp bij voltooid leven meteen af. Niet zo verbazingwekkend. Ik geloof het wel. 30 likes. Een diner voor twee waarbij tijdens de gangen niet alleen een maaltijd, maar ook gespreksstof geserveerd wordt. "Ik geloof het wel" organiseert diners voor twee personen waarbij "gespreksstof" over geloofsvragen wordt aangereikt. beeld Ik geloof het wel Relaties waarin niet over het geloof gepraat kan worden. Ik geloof het wel: Briefwisseling tussen moeder en dochter over 'geloven' (2) Ik geloof het wel: De dominee en de imam (3) Dochter Geerke, student, christelijk opgevoed, maar minder vast in haar geloof. Het "ik-geloof-het-wel"-diner heeft als doel twee mensen met elkaar te verbinden en hun relatie te verdiepen. Een goed gesprek over zingeving verbindt. "Ik-geloof-het-wel" wil helpen "het" (weer) bespreekbaar te maken. Dit gebeurt tijdens de gangen van het diner. Het komt nu aan op een lange adem om hoop te houden en te vertrouwen op het licht. Ik voel me een beetje als de discipelen na het wonder v...

INFORMATIE

AUTEUR
Hein Stufkens
DIMENSIE
12,13 MB
BESTANDSNAAM
Ik geloof het wel.pdf

OMSCHRIJVING

Weggooien, die hele christelijke erfenis? Sommige dingen zijn waardevol. Andere kunnen weg of gerecycled worden tot nieuwe inzichten. En wat op de composthoop terechtkomt wordt wellicht voeding voor nieuwe spiritualiteit. In hun briefwisseling buigen Annemiek Schrijver en Hein Stufkens zich over de Tien Geboden, het uitverkoren volk, genade, hemel en hel, geloof, hoop en liefde, en andere centrale thema?s uit het christelijk geloof. Schrijver is van orthodox-protestantse komaf en Stufkens heeft een degelijke katholieke achtergrond, maar beiden hebben hun horizon verbreed en laten zich ook voeden door andere religies, met name het boeddhisme. Annemiek Schrijver (1964) presenteert voor de IKON onder meer het wekelijkse programma Het Vermoeden. Ze schrijft artikelen en interviews voor Broadcast Magazine, publiceerde de roman 'Rachab' (2007) en de gebedenbundel 'Verlicht mijn nacht' (2006).Hein Stufkens (1947) is filosoof, leraar en auteur. Hij schreef onder meer 'Een ketterse catechismus' (2008), 'Mededogen als menselijke bestemming' (2009), 'Spiritualiteit werkt in dromen' (2009) en de roman 'De goeroe'(2010).

Wil je het boek lezen?Ik geloof het wel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hein Stufkens. Lezen Ik geloof het wel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN