De Tweede Wereldoorlog in honderd foto's

De Tweede Wereldoorlog in honderd foto's - Erik Somers | Northernlights300.org

...oorlog in honderd foto's. Dat is de naam van een landelijke campagne die erop gericht is de herinnering aan de periode van oorlog en bezetting levend te houden ... De Tweede Wereldoorlog in honderd foto's bij TV Oost | De ... ... . Om die 100 foto's te verzamelen zijn er in alle provincies werkgroepen actief geweest. Drie van de honderd foto's die in het boek De Tweede Wereldoorlog in honderd foto's verschijnen, zijn afkomstig uit Den Haag. Twee daarvan komen uit de beeldcollectie van het Haagse Gemeentearchief. De Tweede Wereldoorlog in honderd foto's. Foto's die wij met elkaar hebben aangedragen [Recensie] In het kader van het jubileum van 75 jaar bevrijding werd e ... De Tweede Wereldoorlog in honderd foto's - TracesOfWar.nl ... . De Tweede Wereldoorlog in honderd foto's. Foto's die wij met elkaar hebben aangedragen [Recensie] In het kader van het jubileum van 75 jaar bevrijding werd er een fotoproject opgezet waarbij mensen werden opgeroepen om door hen gemaakte foto's in te zenden. Drie Haagse foto's hebben een plek gekregen in 'De Tweede Wereldoorlog in honderd foto's'. Twee daarvan zijn uit de beeldcollectie van het Haags Gemeentearchief. Alle provincies hebben bijgedragen aan het landelijke fotoproject. Er is onderzoek gedaan in archieven en ook particulieren zonden foto's in. Over de periode 1940 tot en met 1945 zitten er maar liefst 13.730 foto's in de ......

INFORMATIE

AUTEUR
Erik Somers
DIMENSIE
6,76 MB
BESTANDSNAAM
De Tweede Wereldoorlog in honderd foto's.pdf

OMSCHRIJVING

De oorlogsjaren komen steeds verder van ons af te staan. Althans, chronologisch. Emotioneel gezien is de oorlog nog steeds dichtbij. Dan zijn het vooral de beelden die het verleden zichtbaar en voorstelbaar maken.De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's is een nationaal project in het kader van 75 Jaar Vrijheid. Inwoners van Nederland zijn uitgenodigd om op uiteenlopende wijze te participeren. In eerste instantie per provincie en daarna op landelijk niveau, zijn de meest aansprekende foto's van Nederland, Nederlands-Indië, Suriname en de Nederlandse Antillen tijdens de Tweede Wereldoorlog bijeengebracht.Vertegenwoordigers uit alle geledingen van de samenleving hebben vervolgens De Tweede Wereldoorlog in foto's samengesteld. Een verzameling die visueel aantrekkelijk is, maar vooral bestaat uit foto's die hun zegginsgskracht ontlenen aan de indringende verhalen die erachter schuil gaan.De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's geeft een veelzijdig en verrassend beeld van hoe de Nederlandse samenleving terugkijkt op de jaren van oorlog, beztting en onderdrukking.

Wil je het boek lezen?De Tweede Wereldoorlog in honderd foto's in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Erik Somers. Lezen De Tweede Wereldoorlog in honderd foto's Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN