De brief voor de koning

De brief voor de koning - Tonke Dragt | Northernlights300.org

...r de koning werd bekroond met de Prijs voor het Beste Kinderboek van het Jaar 1963, en met de Griffel der Griffels 1955-2004 ... De brief voor de koning eBook door Tonke Dragt ... ... . In 1976 werd aan Tonke Dragt de Staatsprijs voor Jeugdliteratuur toegekend. Tonke Dragt De brief voor de koning. Gedrukt boek . Vijf jongelingen moeten, voordat ze tot ridder geslagen worden, de nacht biddend en wakend doorbrengen. Een van hen, Tiuri, hoort een noodkreet van buiten en gaat op onderzoek uit. Hij belandt in een geweldig avontuur. Vanaf ca. 10 jaar. Vandaag is het 60 jaar geleden dat Congo onafhankelijk werd. Koni ... De brief voor de koning | Kinderboeken.nl ... . Hij belandt in een geweldig avontuur. Vanaf ca. 10 jaar. Vandaag is het 60 jaar geleden dat Congo onafhankelijk werd. Koning Filip schreef een brief naar de huidige Congolese president Félix Tshisekedi waarin hij... De brief voor de koning is verschenen in 30 talen. Het is het eerste Nederlandstalige boek dat is verfilmd door Netflix. De brief voor de koning werd bekroond met de Prijs voor het Beste Kinderboek van het Jaar 1963, en met de Griffel der Griffels 1955-2004. In 1976 werd aan Tonke Dragt de Staatsprijs voor Jeugdliteratuur toegekend. De brief voor de koning is het eerste Nederlandstalige boek dat is verfilmd door Netflix. Het is verschenen in 30 talen. De brief voor de koning werd bekroond met de Prijs voor het Beste Kinderboek van het Jaar 1963, en met de Griffel der Griffels 1955-2004. In 1976 werd aan Tonke Dragt de Staatsprijs voor Jeugdliteratuur toegekend. De jeugdklassieker De brief voor de koning van Tonke Dragt is vanaf vrijdag te zien als Netflix-serie. Naast buitenlandse castleden heeft The Letter for the King ook rollen voor twee Nederlanders....

INFORMATIE

AUTEUR
Tonke Dragt
DIMENSIE
6,13 MB
BESTANDSNAAM
De brief voor de koning.pdf

OMSCHRIJVING

Schitterende klassieker over een ridder met een geheime opdracht, voor lezers vanaf negen jaar.EEN JONGE HELDEEN GEHEIME OPDRACHTEEN ONGELOOFLIJK AVONTUURTiuri is bijna ridder. Nog één nacht scheidt hem van de ridderslag. Deze laatste nacht moet hij in afzondering en absolute stilte doorbrengen. Juist dan klinkt er een schreeuw om hulp. Als Tiuri antwoordt, wordt hij geen ridder. Maar het gaat om leven en dood… Tiuri opent de deur. De nachtelijke bezoeker stelt hem een vraag die zijn leven zal veranderen. Hij moet een geheime brief bezorgen aan de koning aan de andere kant van de bergen – een brief die het lot van het hele koninkrijk zal bepalen. Tiuri moet alles achterlaten: zijn thuis, zijn dromen – voor een opdracht die hem zijn leven kan kosten.De brief voor de koning is verschenen in 30 talen. Het is het eerste Nederlandstalige boek dat is verfilmd door Netflix.De brief voor de koning werd bekroond met de Prijs voor het Beste Kinderboek van het Jaar 1963, en met de Griffel der Griffels 1955–2004. In 1976 werd aan Tonke Dragt de Staatsprijs voor Jeugdliteratuur toegekend.Internationale pers over De brief voor de koning:"Briljant, buitengewoon.' – The Times"Prachtig geconstrueerd, aangrijpend, betoverend en levensecht.' – The Guardian"Een echte pageturner.' – The Sunday Times"Een verhaal dat je hart sneller laat kloppen… pakt je in vanaf de eerste pagina.' – MetroInclusief een persoonlijke brief van Tonke Dragt aan haar lezers.Tonke Dragt werd geboren in 1930 in Indonesië. Toen ze twaalf was, brak er oorlog uit en moest haar familie naar een kamp. Daar schreef ze haar eerste verhalen, in het zand en op gevonden en gestolen papier. Na de oorlog verhuisde Dragt met haar familie naar Nederland. Ze werd tekenlerares op een middelbare school. Tijdens het tekenen vertelde ze haar leerlingen verhalen. "Ik vroeg mijn leerlingen wat zij zouden doen als er onverwacht op de deur werd geklopt en gefluisterd: "Doe open." Zo begon het verhaal van schildknaap Tiuri. Niet alleen mijn leerlingen voelden het. Ook ik wist bijna zeker dat dit begin veel mogelijkheden in zich had, misschien zelfs kon groeien tot een heel boek… Waarom zou je je leven wagen voor een brief waarvan je de inhoud niet kent?

Wil je het boek lezen?De brief voor de koning in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tonke Dragt. Lezen De brief voor de koning Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN