Waagstukken

Waagstukken - Charlotte van den Broeck | Northernlights300.org

...rd pleegden op of in een door hen ontworpen gebouw, of omwille van dat gebouw ... Waagstuk - 2 definities - Encyclo ... . In Waagstukken presenteert Charlotte Van den Broeck, elegant laverend tussen beschouwing en vertelling, dertien teksten over tragische architecten. Het zijn de ver halen van bekende en vergeten bouwmeesters die zelfmoord pleegden op of in een door hen ontworpen gebouw, of omwille van dat gebouw. Waagstukken. Weggelopen mannen, aangebakken eieren, verloren kapitalen, lekke waterbedden: geluk is Mylou en Dorine niet aan komen waaien. Maar de twee cabaretières hebben de schouders eronder gezet. Ze zijn gepok ... bol.com | Waagstukken (ebook), Charlotte van den Broeck ... ... . Maar de twee cabaretières hebben de schouders eronder gezet. Ze zijn gepokt, gemazeld en door de wol geverfd. Frencken en Wiersma krijg je niet meer klein. Waagstuk 1) Bestaan 2) Durf 3) Gevaar 4) Gevaarlijke onderneming 5) Gevaarlijke prestatie 6) Gevaarlijke stunt 7) Gewaagde onderneming 8) Gok 9) Hach 10) Hachelijk stuk 11) Hachelijke onderneming 12) Huzarenstukje 13) Kans 14) Onderneming waarbij men veel waagt 15) Periculum 16) Risico 17) Risicovolle onderneming Waagstukken Al jarenlang zijn wij collega's en goede vriendinnen. Komend seizoen 19/20 bundelen wij voor het eerst onze krachten in de muzikale cabaretvoorstelling WAAGSTUKKEN. Net als in onze soloprogramma's zal in deze voorstelling 'het lied' centraal staan. Wij ... In Waagstukken presenteert Charlotte Van den Broeck, elegant laverend tussen beschouwing en vertelling, dertien teksten over tragische architecten. Het zijn de ver halen van bekende en vergeten bouwmeesters die zelfmoord pleegden op of in een door hen ontworpen gebouw, of omwille van dat gebouw. Mylou Frencken & Dorine Wiersma - Waagstukken. Kaarten. Wij ontvangen je graag! Grand Café Klunder. Grand Café Klunder vanaf 1 juni weer open Goed nieuws! Vanaf 1 juni mogen wij je weer ontvangen op het ruime terras en in het restaurant. Waagstukken. Genre: Cabaret Weggelopen mannen, aangebakken eieren, verloren kapitalen en lekke waterbedden: het geluk is ze bepaald niet aan komen waaien. Maar deze twee cabaretières hebben de mouwen opgestroopt en de schouders eronder gezet. Ze zijn gepokt ... Waagstukken. een bliksemcursus levensmoed. Weggelopen mannen, aangebakken eieren, verloren kapitalen, lekke waterbedden: Geluk is Mylou en Dorine niet aan komen waaien. Maar de twee cabaretières hebben de schouders eronder gezet. Ze zijn gepokt, gemazeld en door de wol geverfd....

INFORMATIE

AUTEUR
Charlotte van den Broeck
DIMENSIE
8,93 MB
BESTANDSNAAM
Waagstukken.pdf

OMSCHRIJVING

Let op: de rug van het boek heeft een speciale afwerking, dit is een bewuste keuze van de uitgever. In Waagstukken presenteert Charlotte Van den Broeck, elegant laverend tussen beschouwing en vertelling, dertien teksten over tragische architecten. Het zijn de ver halen van bekende en vergeten bouwmeesters die zelfmoord pleegden op of in een door hen ontworpen gebouw, of omwille van dat gebouw. Hun ingreep in de openbare ruimte mondt uit in een mislukking, of wordt door hen op een fatale wijze zo ervaren. Ze hanteren het gereedschap van de hoogmoed, maar falen.Van den Broeck reisde de afgelopen jaren deze architecten en hun noodlot na. In een tocht langs hun laatste bouwwerken onderzoekt ze het verband tussen persoonlijk en publiekelijk falen, tussen het belang van de openbare ruimte en de autoriteit van de (doorgaans mannelijke) architecten. En natuurlijk is er een verband tussen bouwen en schrijven – want is niet alle scheppen een vorm van waaghalzerij?Over kerken, zwembaden en theaters, postkantoren, bibliotheken en villa's, musea, kazernes en kinetische windsculpturen; op plekken als Turnhout, Oostende en Verchin, Rome, Napels en Wenen, Schotland, Malta en de Verenigde Staten; van architecten als Gaston Eysselinck, Eduard van der Nüll en Francesco Borromini, Lamont Young, Reginald Wycliffe Geare en George Arthur Crump.Dit boek bevat geen rug.

Wil je het boek lezen?Waagstukken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Charlotte van den Broeck. Lezen Waagstukken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN