Feitenkennis

Feitenkennis - Hans Rosling | Northernlights300.org

...s probleem is dat we niet weten wat we niet weten, en dat zelfs onze gissingen gebaseerd zijn op onbewuste en voorspelbare vooroordelen ... Scheltema | Feitenkennis, Hans Rosling ... . 10 | FEITENKENNIS bescheiden en kalmerende idee voor Feitenkennis vorm krijgen. Samen bepaalden we de praktische denkgereedschappen die we in dit boek wilden presenteren. Wat je in dit boek leest is geen bedenksel van het stereotype 'excen-trieke genie'. Integendeel, het is de neerslag van eindeloos discussiëren Feitenkennis van Hans Rosling is verplichte kost voor politici, bestuurders, beleidsmakers, ondernemers en professionals. Het boek laat zien dat de wereld de afgelopen vijftig jaar op tal van fronten spectaculair is verbeterd. Rosling laat onder meer zien ... Recensie van Hans Rosling Feitenkennis - 10 redenen waarom ... ... . Het boek laat zien dat de wereld de afgelopen vijftig jaar op tal van fronten spectaculair is verbeterd. Rosling laat onder meer zien dat ontwikkelingslanden niet meer bestaan, dat de wereldbevolking met vier miljard toeneemt en stabiliseert en dat China binnen één ... Feitenkennis van Hans Rosling is een pleidooi voor helder en kritisch denken en tegelijkertijd een handboek met richtlijnen over hoe dat te doen. Een lekker lezend en verrassend vaak ontroerend boek omdat het ook de wereld achter de feiten toont. Feitenkennis zit boordevol anekdotes, aangrijpende verhalen en uiteraard met de kenmerkende grafieken van Rosling. Het is een inspirerend, onthullend en ook essentieel boek dat de manier waarop je de wereld ziet compleet zal veranderen. Hans Rosling was een Zweedse arts en hoogleraar Internationale Gezondheid. Koop Feitenkennis van Rosling, Hans met ISBN ...

INFORMATIE

AUTEUR
Hans Rosling
DIMENSIE
7,46 MB
BESTANDSNAAM
Feitenkennis.pdf

OMSCHRIJVING

'Een van de belangrijkste boeken die ik ooit heb gelezen.' – Bill Gates'Iedereen zou dit boek moeten lezen.' – de Volkskrant• Wat is nu de gemiddelde levensverwachting in de wereld?• Hoeveel meisjes maken de basisschool af?• Welk percentage van de wereldbevolking leeft in armoede?• Hoeveel kinderen in de wereld zijn nu ingeënt tegen een ziekte?Op eenvoudige vragen over wereldwijde trends geven we systematisch de verkeerde antwoorden. Het is zelfs zo erg dat een chimpansee die willekeurig antwoorden kiest consequent leraren, journalisten, Nobelprijswinnaars en studenten overtreft.In Feitenkennis legt hoogleraar Internationale Gezondheid en wereldfenomeen Hans Rosling uit waarom dit gebeurt. Hij presenteert daarbij tien redenen en komt zo met een radicaal nieuwe verklaring.Ons probleem is dat we niet weten wat we niet weten, en dat zelfs onze gissingen gebaseerd zijn op onbewuste en voorspelbare vooroordelen. Het blijkt dat onze wereld in een veel betere staat is dan we denken. Dat betekent niet dat er geen echte zorgen zijn. Maar als we ons de hele tijd zorgen maken om de verkeerde dingen en ons niet richten op de feiten, kunnen we het zicht verliezen op de dingen die ons het meest bedreigen.Feitenkennis zit boordevol anekdotes, aangrijpende verhalen en uiteraard met de kenmerkende grafieken van Rosling.Het is een inspirerend, onthullend en ook essentieel boek dat de manier waarop je de wereld ziet compleet zal veranderen.

Wil je het boek lezen?Feitenkennis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans Rosling. Lezen Feitenkennis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN