Allemaal willen we de hemel

Allemaal willen we de hemel - Els Beerten | Northernlights300.org

...Querido, euro 17,95 Vanaf twaalf jaar De Vlaamse schrijfster Els Beerten won vijf jaar geleden de ... Allemaal willen we de hemel - Literaire blog ... ... Allemaal willen we de hemel is een boek van de Vlaamse schrijfster Els Beerten. Het boek vertelt het verhaal van de familie Claessen, een doorsnee Vlaams gezin, met één opmerkzaamheid: hun interesse en talent voor muziek. We maken kennis met Jef, die af wil van zijn reputatie als broekschijter en een held wil zijn. Remi,… Allemaal willen we de hemel - Els Beerten 'Held of verrader: zo simpel ligt dat niet' D ... Recensie Nederlands Allemaal willen we de hemel (3e klas ... ... . Remi,… Allemaal willen we de hemel - Els Beerten 'Held of verrader: zo simpel ligt dat niet' Door Bas Maliepaard Trouw boeken, 10 januari 2009 Vorige. Het heeft even geduurd voordat de jeugdliteratuur toe was aan genuanceerder oorlogsboeken dan 'De Engelandvaarders' van K. Norel en 'Reis door de nacht' van Anne de Vries. Allemaal willen we de hemel. Jef droomt ervan om een held te worden, liefst samen met zijn beste vriend Ward. Voor zijn zus Renée hoeft dat heldendom niet zo nodig. Zij heeft genoeg aan Ward, zijn hemelse saxofoonspel, en zijn fluwelen blik. Maar het is 1943. Midden in de oorlog. Aan het oostfront wordt een bikkelharde strijd gevoerd tegen de Russen. 'Allemaal willen we de hemel' heeft een onderwerp dat mij normaal gesproken niet veel zegt, verder dan een bezoek aan 'Het Fort van Breendonk' reikt mijn interesse voor de oorlog niet. Ik moet toegeven dat dit boek daar wel iets aan veranderd heeft. De personages en omgevingen komen tot leven wanneer 'Els Beerten' ze beschrijft… Allemaal willen we de hemel Situatieschets 'Allemaal willen we de hemel' werd in 2008 uitgegeven. Het boek geeft je een realistisch beeld van de Vlaamse wereld in de jaren veertig en wil iedere lezer iets bijbrengen over het leven in Wereldoorlog II. Zowel de jongeren als de volwassenen in die tijd hadden het moeilijk om te overleven. Allemaal willen we de hemel. Uitgever Dedicon, Grave Verschenen 2008 Kenmerken 1 daisy-rom (13 uur, 36 min.), geluid Aantekening Nederlands gesproken Integrale weergave van het boek: Amsterdam [etc.] : Querido, 2008. Uittrekselbank. We hebben 2 uittreksel(s) voor je gevonden in de Uit­treksel­bank....

INFORMATIE

AUTEUR
Els Beerten
DIMENSIE
12,24 MB
BESTANDSNAAM
Allemaal willen we de hemel.pdf

OMSCHRIJVING

Jef droomt ervan om een held te worden, liefst samen met zijn beste vriend Ward. Voor zijn zus Renée hoeft dat heldendom niet zo nodig. Zij heeft genoeg aan Ward, zijn hemelse saxofoonspel, en zijn fluwelen blik.Maar het is 1943. Midden in de oorlog. Aan het oostfront wordt een bikkelharde strijd gevoerd tegen de Russen. De Duitsers lijden er grote verliezen en hebben dringend dappere jongemannen nodig om hen bij te staan.Voor de jongens een gedroomde kans om held te worden. Voor volk en vaderland. Voor een betere wereld. Ward vertrekt liever vandaag dan morgen. Maar zo denkt lang niet iedereen er over.Een aangrijpend verhaal over oorlog in tijden van liefde, en over de verwoestende keuzes waarvoor een oorlog mensen stelt.

Wil je het boek lezen?Allemaal willen we de hemel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Els Beerten. Lezen Allemaal willen we de hemel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN