Zij is altijd soms

Zij is altijd soms - Ton Lathouwers | Northernlights300.org

...ties en volksdevotie, en gaat ook op zoek naar symbolische uitingen van vrouwelijk mededogen in de wereldliteratuur ... Zij is altijd soms: vrouwelijke gestalten van compassie ... ... . Van Kuan Yin over Zij is altijd soms: over vrouwelijke gestalten van compassie | Joris Capenberghs, Ton Lathouwers | ISBN: 9789056703486 | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf duch Amazon. In Zij is altijd soms doet Ton Lathouwers verslag van zijn levenslange fascinatie voor wat hijzelf 'vrouwelijke gestalten van compassie' noemt. Hij benadert dit universele thema vanuit verschillende religieuze tradities en volksdevotie, en gaat ook op zoek ... Recensie van 'Zij is altijd soms' van Ton Lathouwers ... ... . Hij benadert dit universele thema vanuit verschillende religieuze tradities en volksdevotie, en gaat ook op zoek naar symbolische uitingen van vrouwelijk mededogen in de wereldliteratuur. In Zij is altijd soms doet Ton Lathouwers verslag van zijn levenslange fascinatie voor wat hijzelf 'vrouwelijke gestalten van compassie' noemt. Hij benadert dit universele thema vanuit verschillende religieuze tradities en volksdevotie, en gaat ook op zoek naar symbolische uitingen van vrouwelijk mededogen in de wereldliteratuur. Zij is altijd soms: over vrouwelijke gestalten van compassie: Amazon.es: Ton Lathouwers, Joris Capenberghs: Libros en idiomas extranjeros Buy Zij is altijd soms: vrouwelijke gestalten van compassie: over vrouwelijke gestalten van compassie 01 by Ton Lathouwers (ISBN: 9789056703486) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Babyboek Jip en Janneke blauw Jip en Janneke babyboek boek .pdf Westendorp, Fiep Compra Zij is altijd soms: vrouwelijke gestalten van compassie: over vrouwelijke gestalten van compassie. SPEDIZIONE GRATUITA su ordini idonei Parels van de wijsheid (Paperback). Als parels aan een snoer openbaart dit boek de levenswijsheid van Willigis Jäger, geïnspireerd door christelijke... Dan is het soms ze, soms zij en soms kan het allebei. In deze zinnen kan het allebei: • Zij is mijn beste vriendin. • Ze is mijn beste vriendin. • Zij waren niet aanwezig. • Ze waren niet aanwezig. Klemtoon. In sommige gevallen is de klemtoon die je legt door zij te gebruiken niet zo gepast. • Haar zus blijft thuis, want ze is ziek. Aandoeningen aan de lever manifesteren zich niet altijd even duidelijk en brengen soms weinig of geen symptomen met zich mee. Toch kunnen vage buikklachten die soms ook uitstralen wijzen op een probleem aan de lever. Links of rechts in de zij Nieren Pijnklachten in de zij die eerder zeurend van aard zijn hebben mogelijk te maken met nierklachten....

INFORMATIE

AUTEUR
Ton Lathouwers
DIMENSIE
10,48 MB
BESTANDSNAAM
Zij is altijd soms.pdf

OMSCHRIJVING

In Zij is altijd soms doet Ton Lathouwers verslag van zijn levenslange fascinatie voor wat hijzelf 'vrouwelijke gestalten van compassie' noemt. Hij benadert dit universele thema vanuit verschillende religieuze tradities en volksdevotie, en gaat ook op zoek naar symbolische uitingen van vrouwelijk mededogen in de wereldliteratuur. Van Kuan Yin over de Sophia en de Moeder Gods tot de Sjechina uit de joodse mystiek, overal volgt hij haar spoor. Tegelijk vindt hij uitdrukkingsvormen van deze heilbrengende, feminiene kracht bij Goethe, Dostojewski, Rilke, Pessoa, Yourcenar, Les Murray en vele andere moderne - vooral Russische - auteurs.Wereldwijd kom je 'haar' tegen, van Oost tot West. Zij daalt af tot in de diepste krochten van de hel om daar iedereen, zonder uitzondering, te redden. We volgen haar tot in de vernietigingskampen, waar zelfs 'geen plek is om te staan' en God afwezig lijkt. Toch is de boodschap van dit essay hoopvol. Ton Lathouwers wil recht doen aan de betekenis van het vrouwelijke. Juist op dit punt hebben niet alleen de religieuze symboliek, maar vooral ook de officiële structuren en instellingen binnen de joods-christelijke traditie en het boeddhisme een achterstand in te halen.Een indringende getuigenis van een zenleraar overzijn omgang met het 'eeuwig-vrouwlijke'.TON LATHOUWERS (1932) is een van de meest liberale zenleraren in het Nederlandse taalgebied. Kort na zijn benoeming tot hoogleraar slavistiek aan de Katholieke Universiteit Leuven in 1968, begaf hij zich op het boeddhistische pad. Hij reisde onder andere naar Japan, Myanmar, Thailand, Maleisië en Indonesië. Daar legde hij zich toe op de studie van de Chinese zentraditie onder leiding van ch'an-meester Teh Cheng, van wie hij in 1987 transmissie kreeg. Van Ton Lathouwers verschenen eerder bij Asoka: Meer dan een mens kan doen. Zentoespraken [2000], Kloppen waar geen poort is. Teksten van Linji, Hisamatsu, Sjestov en Plotinus [2007] en - samen met Jan Bor en Luce Ramaker - De moed tot het onmogelijke. Kierkegaard en zen [2010].

Wil je het boek lezen?Zij is altijd soms in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ton Lathouwers. Lezen Zij is altijd soms Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN