Migrant in het vaderland

Migrant in het vaderland - Ineke van Geest | Northernlights300.org

... geborgen en veilige jeugd in Nederlands-Indië kwam zij tijdens de Tweede Wereldoorlog met haar familie terecht in een Jappenkamp ... Het Vaderland - Wikipedia ... . Migrant in het Vaderland. Van Nederlands-Indië via het Jappenkamp naar Holland vertelt het ontroerende verhaal van Ineke van Geest. sluit venster. Winkelvoorraad. Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen. sluit venster. Recensies van boekenliefde.nl ©1997-2020 Van Stockum. Snel naar. Migrant in het vaderland bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. Migra ... Migrant in het vaderland - Ineke van Geest - (ISBN ... ... .nl ©1997-2020 Van Stockum. Snel naar. Migrant in het vaderland bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. Migrant in het vaderland is een niet in alle opzichten even geslaagd boek, maar het geeft wel mooi weer hoe onrustig het leven en denken van een ontworteld mens kan zijn als die tegen wil en dank, met de oorlog als oorzaak, een leven moet leiden in een ver en vreemd land. 0. Migrant in het vaderland. Het land waar ik geboren ben, Nederlands-Indië, noem ik mijn moederland. De groene overweldigende vegetatie, de kleurrijke wereld van vogels en dieren, de slingerende rivieren, de blauwe meren, watervallen, hoge bergen, de warmte, het aardse geven mij vertrouwde en koesterende gevoelens van het veelbelovende begin van mijn leven. Vergelijken - Migrant in het vaderland ISBN: 9789057305917 - Het land waar ik geboren ben, Nederlands-Indië, noem ik mijn moederland. De groene overweldigende vegetatie, de kleurrijke wereld van vogels en dieren, de slingerende rivieren, de blauwe… Het land waar ik geboren ben, Nederlands-Indië, noem ik mijn moederland. De groene overweldigende vegetatie, de kleurrijke wereld van vogels en dieren, de slingerende rivieren, de blauwe meren, watervallen, hoge bergen, de warmte, het aardse geven mij vertrouwde en koesterende gevoelens va...

INFORMATIE

AUTEUR
Ineke van Geest
DIMENSIE
8,61 MB
BESTANDSNAAM
Migrant in het vaderland.pdf

OMSCHRIJVING

"Migrant in het vaderland 1e druk is een boek van Ineke van Geest uitgegeven bij Walburg Pers. ISBN 9789057305917 Het land waar ik geboren ben, Nederlands-Indi , noem ik mijn moederland. De groene overweldigende vegetatie, de kleurrijke wereld van vogels en dieren, de slingerende rivieren, de blauwe meren, watervallen, hoge bergen, de warmte, het aardse geven mij vertrouwde en koesterende gevoelens van het veelbelovende begin van mijn leven. In de bedding van het grootse en tegelijkertijd het intieme voelde ik me veilig en bemind.Mijn vaderland, Nederland of zoals men in Indizei ""Holland"", is het gebied voor de meer afstandelijke en rationele zaken, zoals opleiding, carri re en de verdere ontwikkeling van mijn leven.Tussen die twee ""landen"" bevindt zich een niemandsland: het Jappenkamp, ofwel de kolonisatie door Japan van Nederlands-Indi . Hiermee veranderden de normen en waarden fundamenteel. De overheerser bepaalde de dagelijkse gang van zaken. Noch Indinoch Holland speelde daarin een rol. We verbleven ineens in Japan. Plotseling eindigde de veiligheid en het koesterende van mijn beginjaren. Ontberingen, wreedheden, vernederingen, voedselgebrek, ziektes, verveling, op mezelf teruggeworpen zijn vormden de wetten van dit tijdperk.Toen de draad van mijn niet-oorlogse leven weer opgepakt kon worden, zat ik op de boot naar het mij onbekende vaderland, waar voor mij de chaos pas echt begon. Mijn verzonken Atlantis was ingeruild voor een door mij als boosaardig ervaren spookland. Hoewel blank en blond, de taal sprekend dwaalde ik in een diepe duisternis rond.Migrant in het Vaderland. Van Nederlands-Indivia het Jappenkamp naar Holland vertelt het ontroerende verhaal van Ineke van Geest."

Wil je het boek lezen?Migrant in het vaderland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ineke van Geest. Lezen Migrant in het vaderland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN