Kazematten op de Afsluitdijk

Kazematten op de Afsluitdijk - John Verbeek | Northernlights300.org

... Ockels, die een toekomst voorzag met energieopwekkende vliegers ... Kazematten op de Afsluitdijk | Overige nieuwe boeken | De ... ... . Die toekomst is nu tijdelijk te zien op de Afsluitdijk. Begin volgend jaar worden de vliegers weggehaald. De geschiedenis van de kazemattenstelling bij Den Oever en op het Kornwerderzand, de Wonsstelling, Breezand en de Duitse en naoorlogse verdedigingswerken. In mei 1940 was het voor de Nederlanders een grote schok dat de Duitse buren ons land binnenvielen en dat onze krijgsmacht zo snel moest capituleren. Dat onze krijgsmacht ook successen boekte, is minder bekend. D ... Stelling Kornwerderzand - Wikipedia ... . Dat onze krijgsmacht ook successen boekte, is minder bekend. Dit boek gaat over een van die ... Bestel Kazematten op de Afsluitdijk van John Verbeek. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Kazematten op de Afsluitdijk | ISBN 9789056156336 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Enkele kilometers uit de Friese kust liggen de beroemde kazematten van Kornwerderzand op de Afsluitdijk. Het is de enige plek in Europa waar in de meidagen van 1940 de Duitse Blitzkrieg vastliep. Slechts 225 Nederlandse soldaten wisten zo'n 17.000 Duitsers tegen te houden. Een verhaal om trots op te zijn. Daarnaast geeft hij een gedetailleerde beschrijving van de gebeurtenissen van de meidagen van 1940 op en rond de Afsluitdijk. Kees Neisingh, Generaal-majoor der Koninklijke Marechaussee b.d.: 'De auteur heeft met Kazematten op de Afsluitdijk een klein monument geschreven voor de Nederlandse militairen van de Meidagen '40'....

INFORMATIE

AUTEUR
John Verbeek
DIMENSIE
5,19 MB
BESTANDSNAAM
Kazematten op de Afsluitdijk.pdf

OMSCHRIJVING

De geschiedenis van de kazemattenstelling bij Den Oever en op het Kornwerderzand, de Wonsstelling, Breezand en de Duitse en naoorlogse verdedigingswerken.In mei 1940 was het voor de Nederlanders een grote schok dat de Duitse buren ons land binnenvielen en dat onze krijgsmacht zo snel moest capituleren. Dat onze krijgsmacht ook successen boekte, is minder bekend. Dit boek gaat over een van die successen, namelijk de verdediging van de Afsluitdijk. Een gelukkige combinatie van degelijke verdedigingswerken (de kazematten), een gemotiveerde eenheid met vertrouwen in de commandant en goed leiderschap hield bij de Afsluitdijk de Duitse aanval tegen. John Verbeek heeft de verdedigingswerken die als gevolg van het afsluiten van de Zuiderzee werden gebouwd uitgebreid onderzocht. In dit boek geeft hij inzicht in de voor die tijd moderne bouwwerken en bewapening die de vuurproef glansrijk bleken te doorstaan. Daarnaast geeft hij een gedetailleerde beschrijving van de gebeurtenissen van de meidagen van 1940 op en rond de Afsluitdijk.Drs. John Verbeek (1955) studeerde geschiedenis aan de RU Leiden (1981). Zijn expertise ligt vooral op het gebied van vestingwerken, militaire techniek, zeegeschiedenis, koloniale expansie en Indonesische land- en volkenkunde. Hij is actief in het museumwezen en geeft historische adviezen ten behoeve van films en documentaires.

Wil je het boek lezen?Kazematten op de Afsluitdijk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur John Verbeek. Lezen Kazematten op de Afsluitdijk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN