De Neude

De Neude - Ton van Vlimmeren | Northernlights300.org

... markten.. Kenmerkend voor het plein zijn de rechthoekige vorm die spits toeloopt en het oude postkantoor uit 1924 dat de volledige westkant van ... Neude . nl - Neude . nl ... ... Restaurants in Utrecht aan de Neude. Menukaarten, foto's, beoordelingen, openingstijden en meer.. Restaurants naar uw smaak in Utrecht gevonden op Restaurants.nl Café 't Neutje Op 1 april 1978 opende aan de Neude, in het centrum van Utrecht, een bruin café zijn deuren. Nu, ruim 36 jaar later, is Café 't Neutje nog altijd een begrip in het bruisende hart van de stad. De Neude heeft sinds mei een eigen bier, he ... Rondleidingen Neude - De Bibliotheek Utrecht ... . Nu, ruim 36 jaar later, is Café 't Neutje nog altijd een begrip in het bruisende hart van de stad. De Neude heeft sinds mei een eigen bier, het Neude Bier. Het is een algemene naam voor verschillende bieren die misschien nog ontwikkeld gaan worden. Met Neude Goud, een blond bier, werd het ... Neude in Utrecht heeft 3 postcodes beginnend met het postcodenummer 3512. De straat ligt binnen de gemeente Utrecht en in de provincie Utrecht. Deze straat heeft de huisnummerreeks 1 t/m 39. Neude is gelegen in de buurt Domplein, Neude, Janskerkhof en hoort ook bij de wijk Wijk 06 Binnenstad in de gemeente Utrecht....

INFORMATIE

AUTEUR
Ton van Vlimmeren
DIMENSIE
3,15 MB
BESTANDSNAAM
De Neude.pdf

OMSCHRIJVING

De Neude, bonzend hart van Utrecht. Van een drassige plek in de Middeleeuwen naar de zomerse terrassen van tegenwoordig – dit boek vertelt het hele verhaal van dit bijzondere plein.De Neude was de plaats waar executies plaatsvonden en lokale politici bij de waterpomp belangrijke zaken bespraken. Nationaal was het plein van belang want prins Maurits dankte er in 1618 de waargelders (huursoldaten) af en keizer Napoleon bezocht er in 1811 de Munt waar onze nationale muntstukken werden geslagen. De Munt maakte plaats voor een groot en imposant postkantoor (architect Crouwel) en in 1961 werd aan het plein het toen hoogste kantoorgebouw van Nederland (De Neudeflat van architect Maaskant) geopend. Ook heeft de Bibliotheek van Utrecht zich in het voormalig postkantoor gevestigd.Neude. Hart van Utrecht vertelt de verhalen van dit middelpunt van Utrecht.

Wil je het boek lezen?De Neude in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ton van Vlimmeren. Lezen De Neude Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN