De Correspondent in Amerika

De Correspondent in Amerika - Leendert van der Valk | Northernlights300.org

...dfundingcampagne die binnen acht dagen een miljoen euro oplevert ... Onze mensen - Over de NOS ... . De Correspondent in Amerika is het verhaal van een start-up die de journalistiek wil vernieuwen en niet wil concurreren met kranten, maar met Facebook en Twitter, en geeft een kijkje achter de schermen bij een Nederlandse poging een rol te spelen op het wereldtoneel en biedt inzicht in de wijze waarop de kwaliteitsjournalistiek probeert te overleven in tijden van nepnieuws, filterbubbels en ... De Correspondent in Amerika is het verhaal van een start-up ... Lijst van medewerkers van het NOS Journaal - Wikipedia ... ... De Correspondent in Amerika is het verhaal van een start-up die de journalistiek wil vernieuwen en niet wil concurreren met kranten, maar met Facebook en Twitter. In 2013 richt filosoof, journalist en ondernemer Rob Wijnberg De Correspondent op via een crowdfundingcampagne die binnen acht dagen een miljoen euro oplevert. De correspondent in Amerika; van der Valk [PS] 2e proef pag 9 lijks lunchen met vers brood, fruit en salades met kiemgroen-ten. Toen Rob zes jaar geleden De Correspondent opzette vanuit een soort studentenhuis had hij meteen ook de domeinnaam thecorrespondent.com geclaimd. En kijk nu eens. Over een paar maanden spreekt iedereen Engels aan de ... The Correspondent krijgt vijf Engelstalige correspondenten, van wie enkele in de VS. Maar 47 procent van de nieuwe abonnees komt uit Amerika, een groot deel uit Nederland en de rest uit 128 andere ... Correspondenten. De NOS heeft een aantal multimediale buitenlandcorrespondenten op vaste standplaatsen. Zij berichten op televisie en radio en schrijven weblogs op internet. Sommigen zijn in vaste dienst bij de NOS, anderen werken op freelance-basis. In dit overzicht zijn de bureauredacteuren niet opgenomen. De Correspondent in Amerika Interview: Het Nederlandstalige online platform De Correspondent is nu ook beschikbaar voor Engelstalige lezers. We spreken met Harald Dunnink over dit nieuwe avontuur. 10 jan. 2019; Interview, Web- & app-design; Tekst door Viveka van de Vliet, geïllustreerde portretten door Clea Dieudonné. Lees „De Correspondent in Amerika De belofte van radicaal ander nieuws" door Leendert van der Valk verkrijgbaar bij Rakuten K...

INFORMATIE

AUTEUR
Leendert van der Valk
DIMENSIE
12,84 MB
BESTANDSNAAM
De Correspondent in Amerika.pdf

OMSCHRIJVING

De Correspondent in Amerika is het verhaal van een start-up die de journalistiek wil vernieuwen en niet wil concurreren met kranten, maar met Facebook en Twitter. In 2013 richt filosoof, journalist en ondernemer Rob Wijnberg De Correspondent op via een crowdfundingcampagne die binnen acht dagen een miljoen euro oplevert. In 2017 probeert hij samen met zijn compagnon Ernst-Jan Pfauth hetzelfde in Amerika. In een land waar de president journalisten "vijanden van het volk' noemt, willen ze het vertrouwen van de lezers winnen met "radicaal anders nieuws'. The Correspondent wordt gesteund door Amerikaanse denkers, activisten en beroemdheden. Maar de Silicon Valley-mentaliteit komt op gespannen voet te staan met de journalistieke ambities. Zijn de oprichters naïef en vertillen ze zich aan hun droom? Of zijn het ondernemers die handig gebruikmaken van de hijgerige media die ze zeggen te bestrijden? De Correspondent in Amerika geeft een kijkje achter de schermen bij een Nederlandse poging een rol te spelen op het wereldtoneel en biedt inzicht in de wijze waarop de kwaliteitsjournalistiek probeert te overleven in tijden van nepnieuws, filterbubbels en polarisatie.Leendert van der Valk schrijft onder meer voor NRC Handelsblad. Zijn boeken Duivelsmuziek en Voudou werden genomineerd voor de Bob den Uylprijs voor beste reisjournalistiek. Hij is gespecialiseerd in muziek en media. Van der Valk volgt de ontwikkeling van journalistieke start-ups en dan met name De Correspondent sinds de oprichting.

Wil je het boek lezen?De Correspondent in Amerika in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Leendert van der Valk. Lezen De Correspondent in Amerika Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN